Ovaj recept je objavljen u sklopu nagradnog natječaja “Skuhaj ovo”. Vaše ćemo fine kreacije objavljivati od 28. siječnja do 15. travnja, a tri najbolja recepta bit će nagrađena vrijednim nagradama.
Sastojci:
- 1.5 kg telećih medaljona
- 1 glavica luka
- 1.5 kg šampinjona
- 1 dl bijelog vina
- 2 dl mesne juhe ili juhe od gljiva
- 2 dl vrhnja za kuhanje
- brašno
- peršin, bosiljak
Priprema:
Medaljone lagano istući batom i malo pobrašniti. Šampinjone očistiti i narezati na tanke ploške. Sitno nasjeckani luk kratko prodinstati na ulju, potom dodati medaljone i kratko popržiti dok ne dobiju boju. Potom dodati šampinjone i dinstati dok gljive ne puste vodu. Potom zaliti s malo jušnog temeljca, te kuhati na laganoj vatri dok meso i gljive ne omekšaju. Juhu dodavati po potrebi. Pred kraj kuhanja dodati vino, vrhnje i bosiljak, pa još kratko prokuhati. Poslužiti uz rižu skuhanoj u slanoj vodi.
Krešimir Mirosavljević