Jedno od najpoznatijih, iz mnoštva meksičkih delicija, svakako su i ovi nazovimo ih meksički sendviči…
Quesadillas se sastoje od prženih trakica pilećeg bijelog mesa, mladog luka, čilija, umaka tacos i puno ribanog sira, što se onda povezuje dvjema tortiljama ili meksičkim kruhom te peče s obje strane dok se sav sir u njima ne rastopi.
Ako ste pravi ljubitelj ljutog, meksičkog i volite kad je sve odlično povezano, uz quesadille obavezno poslužite tekilu ili bar neko tipično pivo poput meksičke Corone.
Sastojci
- 400 g pilećih prsa
- narezana na trakice
- dvije žlice maslinovog ulja
- malo soli
- mljeveni čilitri mlada nasjeckana luka
- jedna žlica sitno nasjeckanog peršina
- osam žlica umaka tacos
- 30 dkg punomasnog tvrdog sira poput Ceddar sira
- osam gotovih tortilja
Postupak
1. Pileće bijelo meso nasjeckajte na tanje trakice pa ga pomiješajte s dvije žlice maslinova ulja, posolite i dodajte malo mljevenog čilija. Sve dobro izmiješajte, pa popržite u teflonskoj tavi bez dodavanja masnoća, dok meso ne dobije lijepu zlatno-žutu boju.
2. Prepržene pileće trakice pomiješajte s tacos umakom, mladim lukom i peršinom, pa smjesi dodajte još 150 grama naribanog tvrdog sira Ceddar. Smjesu dobro izmiješajte.
3. Svaku tortilju pospite prvo s malo naribanog sira, zatim rasporedite četvrtinu smjese s piletinom, ponovno pospite sirom i završite sendvič tortiljom. Preostale tortilje nadjenite istim redoslijedom.
4. Nadjevene jednu po jednu zagrijavajte u teflon tavi dok se sav sir u njima potpuno ne rastopi. Tortilje poprečno izrežite na komade i poslužite.
Nada Duhović
Just good food