Osim što je osvojila naš žiri svojim duplo čokoladnim tartom i vješto ugrabila prvu nagradu (set inox posuđa Linea esclusiva), Ana je postala blogerica Ordinacije te će ubuduće za vas pripremati ukusne recepte.
Kad se ne možete odlučiti između moussea od bijele i tamne čokolade, zašto ne napraviti kombinaciju i tako duplo uživati u bogatom čokoladnom okusu? 🙂
Sastojci
- 4 jaja – odvojiti bjelanjke od žutanjaka
- 250 ml slatkog vrhnja
- 10 žlica šećera
- vanilin šećer
- 100 grama tamne čokolade
- 100 grama bijele čokolade
- prstohvat soli
Postupak
1. Tamnu čokoladu zajedno s dvije žlice vode otopiti na pari, stalno miješajući. Bijelu čokoladu otopiti na pari, također uz stalno miješanje.
2. Miksati četiri žutanjka sa osam žlica šećera dok ne dobijemo gustu, pjenastu smjesu. Izmiksati četiri bjelanjka sa dvije žlice šećera i prstohvatom soli u ne previše čvrsti snijeg. Istući čvrsti šlag od 250 ml slatkog vrhnja.
3. Smjesu od žutanjaka i šećera podijeliti u dvije posude. U jednu smjesu oprezno umiješati tamnu čokoladu, a u drugu smjesu otopljenu bijelu čokoladu i sve dobro izmiješati pjenjačom da se poveže.
4. Snijeg od bjelanjaka podijeliti na dva dijela i polako, u nekoliko navrata umiješati u kremu od žutanjaka i čokolade. Čvrsti šlag podijeliti na dva dijela i pjenjačom umiješati u obje kreme.
5. Razdijeliti u zdjelice, ostaviti par sati u hladnjaku da se stvrdne, ukrasiti čokoladnim mrvicama i poslužiti.
Napomena
- Mousse se naravno može napraviti i samo od bijele ili samo od tamne čokolade.
- Po želji se u smjesu mogu dodati i lješnjaci ili bademi.
Ana Surać
Steamy, creamy…