Arome cimeta, naranče i limuna ili badema i nugata keksićima daju savršen okus, a njihov miris koji se širi našim kuhinjama i domovima posebno nam uljepšava bajkovite i svjetlucave blagdanske dane koji su pred nama, i tad svi znaju da nam brzo prilazi Božić…
Potrebni sastojci
140 g mljevenih lješnjaka
300 g brašna
140 g šećera
1/2 žličice cimeta
1 žlica ruma
200 g maslaca
150 g nugata
100 g mliječne čokolade
100 g obične tamne čokolade za kuhanje
Postupak
1. Prvo pomiješajte brašno, lješnjake, šećer i cimet, zatim dodajte rum i maslac narezan na manje kockice, pa brzo sve dobro izmijesite. Dobiveno tijesto oblikujte u kuglu i zamotajte u prozirnu foliju i ostavite u hladnjaku 30 minuta.
2. Pećnicu zagrijte na 175 °C, a lim od pećnice obložite papirom za pečenje. Tijesto razvaljajte na pobrašnjenoj radnoj površini. Kalupom izrežite 100-tinjak kolačića promjera 4 cm i poslažite ih na pripremljen lim za pečenje. Pecite ih 10-ak minuta, izvadite i pustite ih da se ohlade na zraku.
3. Na pari otopite nugat, premažite po dva keksića, te ih zalijepite. Na pari rastopite i čokolade zasebno mliječnu od obične, pa umačite kolačiće u svaku s druge strane.
Recept je pripremljen po receptu iz časopisa Čarolija okusa!
Nada Duhović
Just good food