Lagana i meka – doslovno se topi u ustima. Još kad ju poslužite s nekim aromatičnim umakom poput ovog…ma nema boljeg!
Jogurt na samom kraju daje blagost i kremoznost, čili papričica umak čini pikantnim, vrganji i kadulja aromatičnim..divno! Navedene doze su dovoljno za dvije osobe.
Sastojci (za rezance):
- 300 grama brašna
- 3 jaja
- 2 žlice soka od cikle
Zamijesiti glatko i čvrsto tijesto od navedenih sastojaka. Zamotati u prozirnu plastičnu foliju i pustiti da odstoji u frižideru pola sata do sat vremena. Ručno ili uz pomoć stroja za tjesteninu tijesto tanko razvaljati i rezati na tanje i šire rezance.
Sastojci za umak:
- Jedan luk
- 2 češnja češnjaka
- 1 dcl bijelog vina
- 2 žlice suhih vrganja
- 1 dcl vode
- 50 grama pršuta
- Maslinovo ulje
- 1 dcl bijelog vina
- Žličica kadulje
- Čili papričica
- Sol, papar
- 1 dcl jogurta
Vrganje staviti u toplu vodu i pustiti ih pola sata da omekšaju.
Na maslinovom ulju dinstati sitno nasjeckan luk dok ne postane staklast. Dodati pršut narezan na trakice i kad postane lagano hrskav dodati vrganje i češnjak. Dinstati par minuta, podliti bijelim vinom i kuhati na laganoj vatri dok sav alkohol ne ispari. Dodati čili papričicu, kadulju, sol, papar, i vodu u kojoj su se namakali vrganji (pazite da ne dodate i talog koji se skupio na dnu). Pred sam kraj umiješati čvrsti jogurt.
Rezance kuhati u posoljenoj vodi 3-4 minute. Dodati u umak zajedno sa malo vode u kojoj su se kuhali.
Dobar tek 🙂
Ana Surać
Steamy, creamy…