Ako želite pripremiti toplu, aromatičnu i bezmesnu salatu – evo idealnog recepta za vas! Njegova je autorica profesionalna kuharica Lana Asodi. Ordinacija.hr i Kuhari.com kuhaju uživo za tebe!
Priprema
Pesto
- U električnoj sjeckalici usitnite lješnjake, češnjak i sol.
- Dodajte očišćenu rikolu (ili svježi peršin) i maslinovo ulje te ponovno sve usitnite.
Kvinoja
- U zagrijanoj tavi kratko popržite sitno sjeckani luk i češnjak, dodajte na pola kuhanu kvinoju te promiješajte.
- Dodajte mješavinu gljiva (šampinjone, bukovače, shitake ili po želji) koje ste kratko popržili na maslinovom ulju (zajedno s tekućinom koju su gljive tijekom pečenja pustile).
- Sve zajedno pržite još par minuta uz konstantno miješanje, dok sva tekućina ne ispari.
Salata
- Sadržaj tave prebacite u zdjelu, dodajte pesto i promiješajte.
- Ubacite sušene brusnice i grubo sjeckane pržene lješnjake te sve zajedno promiješajte.
- Poslužite i pospite usitnjenim prženim lješnjacima.
Napomena: U vrijeme pripreme uračunata je priprema namirnica i termička obrada. Nije uračunato vrijeme kuhanja kvinoje i prženja gljiva.
Sve namirnice potrebne za ovaj video recept potražite na portalu Kuhari.com
Ordinacija.hr