Ordinacija.hr i Kuhari.com kuhaju uživo za tebe!
Priprema:
Biskvit
- U posudu u koju ste stavili jaja umiksajte šećer. Nakon tri-četiri minute miksanja dodajte brašno, škrobno brašno i prašak za pecivo te ponovno sve izmiksajte.
- Smjesu izlijte u kalup za pečenje koji ste obložili papirom za pečenje. Pecite u pećnici otprilike 20 minuta na 200 stupnjeva dok biskvit ne postane zlatno-žut.
Krema
- U zagrijano mlijeko na srednjoj vatri dodajte i konstantno umiješavajte najprije svježe naribanu limunovu koricu, a zatim šećer i žumanjke dok smjesa ne prokuha.
- Maknite s vatre i dodajte želatinu koju ste prethodno ostavili u vodi da nabubri te umiješajte dok se ne rastopi. Tako pripremljenu kremu ohladite u hladnjaku da očvrsne.
- U ohlađenu kremu postepeno umiješajte svježi sir, tučeno slatko vrhnje i svježe iscijeđeni limunov sok.
Finaliziranje torte
- Ohlađeni biskvit razrežite poprečno na pola, donji dio prebacite u kalup za pečenje obložen papirom za pečenje i ulijte kremu.
- Gornji dio razrežite na trokutiće kao smjernicu za kasnije rezanje torte na kriške i rasporedite po površini kreme.
- Pospite odozgo šećerom u prahu i ohladite u hladnjaku minimalno dva sata prije serviranja.
Dobar tek 🙂
Sve namirnice potrebne za ovaj video recept potražite na portalu Kuhari.com
Ordinacija.hr