Ordinacija.hr i Kuhari.com kuhaju uživo za tebe!
Priprema
- U posudi izmiksajte
žutanjke (prethodno odvojite žutanjke od bjelanjaka) i kiselo vrhnje. - Dodajte maslinovo ulje,
glatko brašno, prašak za pecivo, sol i šećer te sve dobro izmiksajte. - Kada dobijete jednoličnu
smjesu, naizmjence umiksavajte kukuruzno brašno i snijeg od bjelanjaka. - Kada završite, smjesa mora
imati teksturu smjese za palačinke. - Ukoliko je pregusta
umiksajte malo mlijeka. - Ubacite i umiješajte
ocijeđeni kukuruz iz konzerve. - Smjesu prelijte u prethodno
maslacem premazani kalup za pečenje i pecite u pećnici otprilike pola sata
na 180 stupnjeva. - Kada se lagano digne i
odozgo poprimi zlatno-smećkastu boju, spremna je za serviranje.
Savjet: poslužite s odozgo raspoređenom mješavinom sira i vrhnja ili
prije izlijevanja u kalup, po kalupu rasporedite dinstani luk, paprike, tikvice
ili meso po želji.
*U vrijeme pripreme uračunata je priprema namirnica i termička obrada.
Dobar tek 🙂
Sve namirnice potrebne za ovaj video recept potražite na portalu Kuhari.com