Nakon juhe od luka, juhe od bundeve i miso juhe, na redu je fina juha od špinata.
Sastojci:
- 40 dg špinata
- glavnica luka
- 2 češnja češnjaka
- 30 g maslaca
- 20 g brašna
- litra pilećeg temeljca
- 1,5 dl vrhnja
- muškatni praščić
Priprema:
1. Špinat operite u vodi i narežite na sitne trakice.
2. Luk i češnjak nasjeckajte sitno pa dinstajte lagano na maslinovom ulju dok ne postane staklasto. Dodajte špinat i dinstajte svega par minuta.
3. Dodajte pileći temeljac, posolite i popaprite po želji, naribajte malo muškatnog oraščića te nastavite kuhati deset minuta. Štapnim mikserom sve sjedinite. Na kraju dodajte zapršku od maslaca i brašna i sve završite vrhnjem za kuhanje.
4. Juhu poslužite sa sitnim kockicama feta sira, vrhnjem ili naribanim parmezanom.
Dobar tek!
K.H.