Ordinacija.hr i Kuhari.com kuhaju uživo za tebe!
Ova tortilja je ukusna i topla i hladna. Može se pripremati u tavi ili u vatrostalnoj posudi u pećnici. Dodajte joj neku salatu i dobili ste ukusan i zdrav glavni obrok.
Priprema: 30 minuta
Blanširanje brokule
- Opranu i očišćenu brokulu odvojiti na male cvjetove, a stabljiku oguliti i narezati na tanke kolutove.
- Blanširati stabljike 2 minute, dodati cvjetove brokule i sve zajedno još 3 minute ostaviti u vrućoj vodi.
- Ocijediti brokulu i preliti ju hladnom vodom.
Priprema
- Na zagrijano maslinovo ulje dodati očišćeni i oprani mladi luk (ili poriluk), narezan na tanke kolutiće.
- Nakon par trenutaka, dodati i prethodno blanširanu brokulu te sve začiniti soli i paprom.
- Za to vrijeme dobro umiješati jaja, mlijeko, kiselo vrhnje i parmezan.
- Tako pripremljenom smjesom preliti mladi luk i brokulu te ugasiti vatru. Tada treba poslagati ploške rajčica na vrh te sve začiniti sitno sjeckanim peršinom.
- Poklopiti posudu i ostaviti da odstoji 5 min kako bi se jaja stisnula.
- Nakon toga upaliti srednje jaku vatru i dodatno zapeći sve slijedećih 5 minuta.
Dobar tek!
Sve namirnice potrebne za ovaj video recept potražite na portalu Kuhari.com