Tuna je ukusan hranjiv zalogaj bogat omega-3 masnim kiselinama
Potrebne namirnice za 4 osobe
- glavica salate
- svežnjić rikole
- 4 rajčice
- mali korijen celera
- 6 malih mladih krumpira
- 15 dag zelenih mahuna
- mala glavica luka
- režanj češnjaka
- konzerva tunjevine
Umak
- 2 žlice vinskog octa
- 6 žlica ulja
- sol, papar
Dodatak
- 2 žlice nasjeckanog peršina
- 1 konzerva slanih fileta sardina
- 2 žlice kapara
- 10 dag crnih maslina
- 3 tvrdo kuhana jaja
Priprema
Zelenu salatu i rikolu operite, osušite i usitnite. Rajčicu razrežite na osmine, celer na kolutove. Krumpir skuhajte, ogulite i razrežite na kolutove. Skuhajte mahune, usitnite prema potrebi. Ocijedite tunjevinu, kuhana jaja izrežite na kriške.
Pomiješajte ocat, ulje, sol i papra i začinite pripremljene sastojke za salatu. Na kraju dodajte peršin, filete, kapare masline i poslužite.
K. R.