Ordinacija.hr i Kuhari.com kuhaju uživo za tebe!
Njoki malo drukčijeg sastava zamotani u svježe pečeni patlidžan… tope se u ustima!
Priprema: 45 minuta
- U posudu ubacite svježi
kravlji sir, pinjole, naribani tvrdi sir te sve zajedno kratko
promiješajte. - Dodajte jaja, brašno,
peršin, mljeveni muškatni oraščić i sol. - Nakon što ste sve sastojke
dobro promiješali, posudu stavite u hladnjak na minimalno četiri sata
(preporučljivo je da se hladi preko noći). - Iz smjese formirajte njoke
po želji i ubacite ih u kipuću vodu. - Njoki su kuhani kada
isplivaju na površinu. - Patlidžan (možete koristiti
i tikvice) narežite na uzdune ploške, stavite ih u lim za pečenje,
namažite maslinovim uljem s obje strane i stavite u pećnicu na 180°C i
pecite 10 do 15 minuta dok ne omekšaju i blago potamne. - Njoke omotajte ploškama
patlidžana te ih posložite u vatrostalnu posudu koju ste predhodno
premazali maslacem i pospite naribanim tvrdim sirom. - Pecite ih 10 do 15 minuta u
pećni na 180°C. - Na zagrijanoj tavi otopite
maslac, dodajte peršin i limunov sok i lagano miješajte. - Nakon par minuta, koliko
treba da umak bude gotov, prelijte ga po njokima koje ste servirali.
Dobar tek!
Sve namirnice potrebne za ovaj video recept potražite na portalu Kuhari.com