Donosimo recept s bloga Two Tarts, koji vode zaljubljenice u hranu, piće i fotografiju Sarah i Dulcie.
Ovaj kolač idealan je kao doručak uz šalicu kave ili kao popodnevni desert, kada vam treba doza šećera i voća.
Sastojci:
Za mrvice:
- 50 grama usitnjenih badema
- 65 grama smeđeg šećera
- tri jušne žlice maslaca
Za kolač:
- 180 grama svenamjenskog brašna
- 130 grama šećera
- jedna jušna žlica praška za pecivo
- pola jušne žlice soli
- pet jušnih žlica hladnog maslaca, narezanog na kockice
- jedno veliko jaje
- 120 mililitara mlijeka
- jedna jušna žlica ekstrakta badema
- 150 grama smrznutih malina
Priprema:
1. Kako biste napravili mrvice za posipanje kolača, prstima pomiješajte usitnjene bademe, smeđi šećer i maslac.
2. Pomiješajte brašno, šećer, prašak za pecivo i sol. Dodajte maslac i koristeći ruke ili blender pomiješajte kako bi se sastojci povezali, sve dok ne nalikuju na krupne mrvice. Nemojte predugo mijesiti kako se maslac ne bi otopio.
3. U zdrugoj zdjeli pomiješajte jaje, mlijeko i ekstrakt badema. Dobivenu smjesu prelijte po prvoj smjesi s brašnom i miješajte tek toliko da se poveže. Dodajte maline i kuhačom promiješajte.
4. Namastite kalup za pečenje i ulijte smjesu. Na kraju tijesto posipajte mrvicama. Pecite 55 do 60 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva.
Dobar tek!
Ordinacija.hr
Foto: Two Tarts