Ordinacija.hr i Kuhari.com kuhaju uživo za tebe!
Kruščići su idealni kao podloga za dobru paštetu od tune ili bakalara, a kako ih pripremiti savjetuje Vanja Babić Žagar!
Priprema: 1 sat i 20 minuta
- U posudi pomiješajte suhi
kvasac i šećer te zalijte mlakim mlijekom. - Kada ste sve sastojke
pomiješali, posudu odložite kratko sa strane. - U veću posudu stavite
maslinovo ulje, kiselo vrhnje i glatko brašno koje ste prethodno
pomiješali sa solju i praškom za pecivo. - Sve sastojke u mikseru (ili
ručno) dobro promiješajte te dodajte mješavinu suhog kvasca, šećera i
mlijeka. - Nakon što ste sve sastojke
dobro promiješali i dobili kompaktno tijesto (kugličastu formu koja se
lako odvaja od stijenke posude), prebacite ga na pobrašnjenu podlogu,
pokrijte krpom i ostavite da se diže 20 do 30 minuta. - Tijesto prebacite na
pobrašnjenu dasku i u njega umiješajte (zamjesite) crne odkošćene masline
narezane na manje komade. - Tako pripremljeno tijesto
narežite na manje komade, formirajte kugle i rasporedite ih u kalup za
muffine. - Pustite da se dižu daljnjih
15 minuta i zatim ih pecite u pećnici 20 do 25 minuta na 200°C.
Dobar tek 🙂
Sve namirnice potrebne za ovaj video recept potražite na portalu Kuhari.com.