Bogatstvo vegetarijanske kuhinje je neizmjerno, a ove lazanje od raznog povrća i bundeve razveselit će svačije nepce!
Ako ne jedete meso ili nikada niste probali lazanje bez mesa, ovo je idealno rješenje za današnji ručak.
Potrebno je samo 25 minuta za pripremu jela te 30 minuta kuhanja.
Sastojci za nadjev:
| Sastojci za preljev:
|
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Potopite špinat u vrelu vodu dok se ne smanji u obujmu, izvadite i ocjedite. U velikoj posudi izmiješajte špinat, rikotu, nasjeckani luk i peršin. Na dno lima za pečenje postavite jedan red tijesta za lazanje. Na to stavite trećinu smjese bundeve, rajčice, špinata i rikote. Ponovite postupak dva puta .
Za preljev je potrebno izmutiti jaja, brašno i mlijeko. Stavite na vatru, pustite da prokuha i miješajte dok smjesa ne postane glatka i ljepljiva. Dodajte papar te prelijte preko lazanja i pospite parmezanom. Sve stavite u pećnicu i pustite da se peče 30 minuta.
Izrežite potreban broj porcija i servirajte sa zelenom salatom.
Dobar tek!
A. Abrahamsberg