Ordinacija.hr i Kuhari.com kuhaju uživo za tebe!
Fine mesne okruglice u umaku koji cijelu kuhinju ostavi okupanu finim mirisima đumbira i kopra.
Priprema: 60 minuta
- U smjesu carskog mesa i jelenjeg buta dodajte soli, papra, jaje i krušne mrvice. Dobro promiješajte. Kada osjetite da je smjesa postala “suha”, formirajte kuglice.
- Tako formirane kuglice ubacite u vrelo suncokretovo ulje na kojih desetak minuta uz povremeno okretanje. Kada su dovoljno pečene, izvadite ih na papirnati ručnik da se riješite viška ulja.
- Zažutite luk na suncokretovom ulju te mu ubacite češnjak. Nakon kojih par trenutaka dodajte oštro brašno i limunov sok. Promiješajte.
- Dodajte oguljeni, sitno sjeckani đumbir i kopar. Nakon 30-ak sekundi počnite podlijevati vodom. Dinstajte sve zajedno kojih 10-ak minuta.
- Kada ste dobili željenu gustoću, dodajte kiselo vrhnje i vratite okruglice u umak. Uz lagano miješanje kuhajte narednih par minuta i vaše jelo je gotovo.
Dobar tek 🙂
Sve namirnice potrebne za ovaj video recept potražite na portalu Kuhari.com.
Ordinacija.hr