Ordinacija.hr i Kuhari.com kuhaju uživo za tebe!
Popularne “Spring rolls” u kombinaciji sa šampinjonima.
Priprema: 30 minuta
- Na zagrijanoj mješavini maslaca, maslinovog ulja i soja sosa kratko popržite sitno sjeckani luk.
- Dodajte na listiće narezane svježe šampinjone i pirjajte ih dok ne omekšaju i ne puste vodu.
- Popaprite, promiješajte i ugasite vatru.
- U međuvremenu kore za savijaču raširite i narežite na kvadratične oblike dimenzija 20×20 cm.
- Za jednu rolicu potrebno je tri kore složiti jednu na drugu te ih malo navlažiti vodom.
- Otprilike jednu žlicu smjese sa šampinjonima stavite na jedan ugao kora i rolajte prema suprotnom uglu do pola.
- Rasporedite otprilike jednu žlicu nadijeva uz rub zarolanog dijela, dva suprotna kraja koja niste nadjevali presavinite prema unutra tako da izgleda kao pismo i zarolajte još jedan pita.
- Rub prema kojem rolate premažite gustom mješavinom glatkog brašna i vode kao bi se pri završavanju rolice “zalijepio” za nju.
- Završite rolicu i nastavite formirati druge rolice dok vam ne ponestane materijala.
- Rolice pržite u dobro zagrijanom ulju s obje strane dok ne poprime zlatno-žutu boju.
- Gotove rolice prije konzumiranja prebacite na papirnati ubrus koji će upiti suvišnu masnoću.
- U vrijeme pripreme uračunata je priprema namirnica i termička obrada.
Sve namirnice potrebne za ovaj video recept potražite na portalu Kuhari.com.
Dobar tek!
Ordinacija.hr