Ordinacija.hr i Kuhari.com kuhaju uživo za tebe!
Obavezno jelo za uskrsni doručak!
Priprema: 40 minuta
Tijesto
- Već gotovu (kupljenu) smjesu za kruh ubacite u veliku posudu.
- Dodajte mlaku vodu i otprilike 4 minute miješajte u električnoj miješalici.
- Kada se tijesto počelo odvajati od posude, ostavite ga sat vremena na toplom mjestu, u posudi pokrivenog krpom.
Ukoliko želite, možete kupiti gotovo tijesto iz pekare ili napraviti sami od glatkog brašna, suhog kvasca, soli, šećera i mlake vode.
Šunka
- Šunku kuhajte u slanoj vodi s par listića lovora i par zrna papra.
- Kada je kuhana, šunku ohladite u vodi u kojoj se kuhala i nakon što se ohladi, uklonite mrežicu.
Šunka u kruhu
- Dignuto tijesto razvaljajte na pobrašnjenoj radnoj površini u kružnu formu debljine otprilike pola centimetra.
- Kuhanu šunku stavite u sredinu i zamotajte tijestom.
- Prebacite u kalup za pečenje premazan maslacem.
- Površinu tijesta premažite mješavinom razmućenog žumanjka i mlijeka, pospite sezamom i pecite pola sata u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva.
Sve namirnice potrebne za ovaj recept potražite na stranici Kuhari.com.
Ordinacija.hr