Ovi su ukusni muffini stvoreni za doručak, uz šalicu kave ili kao desert.
Muffini su omiljena poslastica koja je gotova u tren oka! Nakon mnogih verzija ove sočne kalorijske bombe (provjerite naš članak Pet recepata za sočne muffine), današnji recept koji donosimo s bloga Two Tarts, koji vode zaljubljenice u hranu,
 piće i fotografiju Sarah i Dulcie, miriše po vaniliji i sadrži domaći pekmez!
Sastojci:
- 180 mililitara mlijeka
 - 80 mililitara ulja
 - dva jaja
 - četvrtina čajne žličice soli
 - 100 grama šećera
 - polovica mahune vanilije (ili čajna žličica ekstrakta)
 - 240 grama brašna
 - jušna žlica praška za pecivo
 - 120 mililitara domaćeg pekmeza po ukusu
 
Za mrvice:
- 65 grama smeđeg šećera
 - 50 grama nasjeckanih badema
 - tri jušne žlice maslaca
 
 
Priprema:
1. Započnite pripremom mrvica: pomiješajte bademe, smeđi šećer i maslac. Prstima sastojke gniječite kako bi se sjedinili, sve dok ne dobijete konzistenciju krušnih mrvica. Ostavite neka se ohladi u hladnjaku dok završavate muffine.
2. Pomiješajte mokre sastojke (mlijeko, ulje i jaja) u velikoj zdjeli. Dodajte sol, šećer i sjemenke vanilije. Dobro promiješajte te dodajte suhe sastojke. Promiješajte kako bi tijesto bilo ujednačeno.
3. U posložak na muffine stavite njihove “košuljice”. U njih ubacite jednu jušnu žlicu tijesta, zatim jednu žlicu pekmeza, pa završite s nešto manje od jedne žlice tijesta.
4. Svaki muffin posipajte mrvicama i pecite 25 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva.
Dobar tek!
K.P.
Izvor: Two Tarts

Priprema:


