Ordinacija.hr i Kuhari.com kuhaju uživo za tebe!
Mekana piletina s hrskavim kikirikijem!
Priprema: 60 minuta
Priprema namirnica:
- Kod ovog recepta bitno je najprije sve pripremiti.
- Piletinu narežite na kockice. Poriluk i mladi luk na kolutiće, a mrkvu i papriku na trakice. Gljive izrežite na tanke ploškice. Sitno nasjeckajte češnjak i đumbir.
- Ako ste kupili “svježi” kikiriki, oljuštite ga i nakratko popržite na tavi. Ako koristite već prženi i posoljeni kikiriki, pripazite pri dodavanju soli.
- Zagrijte sezamovo ulje u woku i poprižite piletinu dok ne bude mekana. Odložite ju sa strane.
Priprema jela:
U tavu u kojoj se pržila piletina dodajte još malo sezamovog ulja pa ubacite mladi luk i poriluk. Kada malo omekšaju, dodajte mrkvu te nakon par minuta i papriku.
- Posolite i promiješajte.
- Kada mrkva i paprika malo omekšaju, dodajte gljive. Začinite sa češnjakom i đumbirom.
- Sve zalijte s vodom i vinom, dodajte soja sos te pustite da krčka sve dok alkohol ne ispari.
- Škrobrno brašno pomiješajte s malo vode, te ubacite u wok, kako bi se umak malo zgusnuo.
- Na kraju, vratite piletinu te dodajte kikiriki, pustite još malo na vatri, da se piletina zgrije.
- Jelo je najbolje poslužiti uz rižu ili kinesku tjesteninu.
Dobar tek!
Sve namirnice potrebne za ovaj recept potražite na stranici Kuhari.com.