Pretvorite svoj omiljeni čokoladni namaz u panna cottu.
Deserti s čokoladom zauzimaju posebno mjesto u našim srcima. Kada nas taj divni okus pogodi količinom endorfina, hormona sreće, teško je zamisliti da se može mjeriti s bilo kojom drugom namirnicom…
Danas vam donosimo recept za čokoladnu panna cottu s bloga Two Tarts, koji vode zaljubljenice u hranu, piće i fotografiju Sarah i Dulcie. Možete koristiti bilo koji čokoladni namaz po ukusu. Jedno je sigurno: koliko god je ovaj recept ukusan, toliko je i opasan za vašu liniju. Stoga, pripazite i dijelite s prijateljima!
Sastojci (4 porcije):
- 470 ml slatkog vrhnja
- 200 grama čokoladnog namaza
- paket želatine
- usitnjeni lješnjaci za ukras
Priprema:
1. Slatko vrhnje i čokoladni namaz zagrijte tik do točke vrenja. Uklonite sa štednjaka i dodajte želatinu. Miješajte dok se ne rastopi.
2. Tekućinu izlijte u ramekine te ostavite neka se ohladi u hladnjaku barem četiri sata. Idealno bi bilo preko noći. Poslužite s tostiranim, oljuštenim i grubo nasjeckanim lješnjacima.
Dobar tek!
K.P.
Foto: Two Tarts