Podijelite svoju čaroliju blagdana s nama: pošaljite nam svoj omiljeni recept za božićne kolače na adresu igra@ordinacija.hr s nazivom “Božićni kolači”, a mi ćemo odabrane objaviti na portalu Ordinacija.hr, zaključno s Božićem! Fotografija kolača nije nužna – bitna je vaša kreativnost!
Što vam darujemo? Najbolji recept nagradit ćemo korisnim kuhinjskim priborom Tala trgovine Sol i papar,
poznate po dizajnerskim komadima za gurmane, a tri utješna dara
uključivat će Narodnu kuharicu i roman iz serije autora Janka Matka.
Novi brend u dućanu Sol i papar je starinski engleski brand TALA, specijaliziran za sva moguća pomagala za izradu kolača i kolačića. Predivne posudice za držanje šećera, brašna, čaja, posudice za posipanje kakaa, šećera, mjerice i svakojake druge drangulije upravo su svojim retro dizajnom pravi homagge djetinjstvu i mirisu bakinih i maminih kuhinja u božićno vrijeme.
Zelena mjerna posudica je namjenjena svoma koji obožavaju pripremati kolačiće, a beskrajno ih živcira vaga koja zauzme pola kuhinje. Talina mjerica je savršena jer u njoj možete mjeriti sastojke navedene u receptu bilo u metričkim jedinicama ili engleskim, tj.američkim.
Set s kalupima za sitne kolačiće u predivnoj limenoj kutiji dopunjen je i vrećiom za ukrašavanje. Sve što vam još treba je samo mašta. Dobitnike ćemo objaviti u ponedjeljak 29. prosinca.
Pripreme za Božić polako se zahuktavaju, a sigurni smo kako ste počeli razbijati glavu s time koje kolače želite pripremiti ove godine. Tu smo da vam olakšamo izbor! Prvo zavirite u naš članak Najbolji božićni kolači, a ako vam to nije dosta inspiracije, donosimo vam još!
Božićni browniji
Čokoladni browniji su neodoljivi u bilo koje doba godine. Učinite ih
božićnima tako da dodate cimet, usitnjene orahe, rum, grožđice… U
stvari, što god poželite! Kada ih ispečete, čuvajte ih u dobro
zatvorenoj posudi kako bi ostali sočni.
Cijeli recept pročitajte ovdje: Božićni browniji
Stollen – božićni kruh s voćem
Stollen je njemački tradicionalni kruh, kolač koji sadrži sušeno ili
kandirano voće, marcipan, orašaste plodove i začine, a prekriven je
šećerom u prahu ili šećernom glazurom. Ovi kolačići mirišu na Božić, obiteljska okupljanja i
pijuckanje čaja uz vatricu! Mekani a ipak hrskavi, nešto između kolačića i
keksića, s laganom aromom bundeve – tko bi im mogao odoljeti?
Autorica recepta je Nada Duhović s bloga Just good food.
Cijeli recept pročitajte ovdje: Stollen – božićni kruh s voćem
Keksići od cimeta
Prhki božićni keksići začinjeni su aromatičnim džemom od bundeve i jabuka. Jednostavnost i brzina su im vrline, što ih čini omiljenom slasticom u ovo blagdansko vrijeme. autorica recepta je blogerica Ana Surać Steamy, creamy, inače pobjednica našeg prošlog nagradnog natječaja Skuhaj ovo.
Cijeli recept pročitajte ovdje: Keksići od cimeta
Zvjezdice s bademima i cimetom
Zvjezdice s bademima i cimetom su odličan
mirisan i jako ukusan keks koji kad krenete grickati, teško da ćete se
zaustaviti na jednom ili na dva, a jako su dobre i jer ih možete
pripremiti i ranije, pospremiti ih u limenu kutiju,
poklopiti i čuvati na hladnom čak i do mjesec dana. Iako smo sigurni da vi ne možete izdržati toliko dugo. mi sigurno ne bismo…
Cijeli recept Nade Duhović pročitajte ovdje: Zvjezdice s bademima i cimetom
Ordinacija.hr
Foto: Shutterstock, arhiva