Vaši božićni kolači: božićni ježići - Ordinacija.hr
Hrana i recepti

Hrana i recepti

Vaši božićni kolači: božićni ježići

Podijelite svoju čaroliju blagdana s nama: pošaljite nam svoj omiljeni recept za božićne kolače na adresu igra@ordinacija.hr s nazivom “Božićni kolači”, a mi ćemo odabrane objaviti na portalu Ordinacija.hr, zaključno s Božićem te najbolje nagraditi! Fotografija kolača nije nužna – bitna je vaša kreativnost!

Što vam darujemo? Najbolji recept nagradit ćemo korisnim kuhinjskim priborom Tala trgovine Sol i papar,
poznate po dizajnerskim komadima za gurmane, a tri utješna dara
uključivat će Narodnu kuharicu i roman iz serije autora Janka Matka.

Novi brend u dućanu Sol i papar je starinski engleski brand TALA, specijaliziran za sva moguća pomagala za izradu kolača i kolačića. Predivne posudice za držanje šećera, brašna, čaja, posudice za posipanje kakaa, šećera, mjerice i svakojake druge drangulije upravo su svojim retro dizajnom pravi homagge djetinjstvu i mirisu bakinih i maminih kuhinja u božićno vrijeme.

Zelena mjerna posudica je namjenjena svoma koji obožavaju pripremati kolačiće, a beskrajno ih živcira vaga koja zauzme pola kuhinje. Talina mjerica je savršena jer u njoj možete mjeriti sastojke navedene u receptu bilo u metričkim jedinicama ili engleskim, tj.američkim.

Set s kalupima za sitne kolačiće u predivnoj limenoj kutiji dopunjen je i vrećiom za ukrašavanje. Sve što vam još treba je samo mašta. Dobitnike ćemo objaviti u ponedjeljak 29. prosinca.

Darovi

 Božićni ježići

Ovi su keksići idealni ako imate malu djecu: lako se prave, a može ih se uključiti u izradu!

Sastojci:

  • 15 dg brašna
  • 7 dg maslaca
  • 5 dg kristal šećera
  • vanilin šećer
  • 10 dg mljevenih oraha, lješnjaka ili badema
  • 1 jaje

Za ukrašavanje:

  • 100 g čokolade za kuhanje
  • Kokos za posipanje

 Priprema:

1. Od navedenih sastojaka napravite tijesto! Kad malo odstoji, uzimajte žlicom komadiće te ih izvaljajte izneđu dlanova i na kraju malo izdužite njuškicu!

2. Stavite na papir za pečenje te pecite 12-15 minuta na 170 stupnjeva!

3. Hladne ježiće premažite čokoladom i uvaljajte u kokos! Može se valjati i u orahe ili mrvice, po želji. Pazite da glava ježića ostane nepremazana!

Dobar tek!

Autorica recepta: Dijana Turk

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo