Podijelite svoju čaroliju blagdana s nama: pošaljite nam svoj omiljeni recept za božićne kolače na adresu igra@ordinacija.hr s nazivom “Božićni kolači”, a mi ćemo odabrane objaviti na portalu Ordinacija.hr, zaključno s Božićem te najbolje nagraditi! Fotografija kolača nije nužna – bitna je vaša kreativnost!
Što vam darujemo? Najbolji recept nagradit ćemo korisnim kuhinjskim priborom Tala trgovine Sol i papar,
poznate po dizajnerskim komadima za gurmane, a tri utješna dara
uključivat će Narodnu kuharicu i roman iz serije autora Janka Matka.
Novi brend u dućanu Sol i papar je starinski engleski brand TALA, specijaliziran za sva moguća pomagala za izradu kolača i kolačića. Predivne posudice za držanje šećera, brašna, čaja, posudice za posipanje kakaa, šećera, mjerice i svakojake druge drangulije upravo su svojim retro dizajnom pravi homagge djetinjstvu i mirisu bakinih i maminih kuhinja u božićno vrijeme.
Zelena mjerna posudica je namjenjena svoma koji obožavaju pripremati kolačiće, a beskrajno ih živcira vaga koja zauzme pola kuhinje. Talina mjerica je savršena jer u njoj možete mjeriti sastojke navedene u receptu bilo u metričkim jedinicama ili engleskim, tj.američkim.
Set s kalupima za sitne kolačiće u predivnoj limenoj kutiji dopunjen je i vrećiom za ukrašavanje. Sve što vam još treba je samo mašta. Dobitnike ćemo objaviti u ponedjeljak 29. prosinca.
Božićni ježići
Ovi su keksići idealni ako imate malu djecu: lako se prave, a može ih se uključiti u izradu!
Sastojci:
- 15 dg brašna
- 7 dg maslaca
- 5 dg kristal šećera
- vanilin šećer
- 10 dg mljevenih oraha, lješnjaka ili badema
- 1 jaje
Za ukrašavanje:
- 100 g čokolade za kuhanje
- Kokos za posipanje
Priprema:
1. Od navedenih sastojaka napravite tijesto! Kad malo odstoji, uzimajte žlicom komadiće te ih izvaljajte izneđu dlanova i na kraju malo izdužite njuškicu!
2. Stavite na papir za pečenje te pecite 12-15 minuta na 170 stupnjeva!
3. Hladne ježiće premažite čokoladom i uvaljajte u kokos! Može se valjati i u orahe ili mrvice, po želji. Pazite da glava ježića ostane nepremazana!
Dobar tek!
Autorica recepta: Dijana Turk