Ovo omiljeno jelo je iznimno lako i brzo za pripremu, a njime ćete razveselite sve ukućane ili slučajne goste.
Sastojci potrebni za ovo jelo:
- 120 g kora za savijaču
- 1 jaje
- 60 g svježeg kravljeg sira
- 100 g blitve
- 2 žlice kiselog vrhnja 12 % m.m.
- 1 žličica ulja
- sol
Priprema:
Blitvu operite i skuhajte u slanoj vodi te izmiksajte štapnim mikserom. U blitvu dodajte jedno cijelo jaje i svježi kravlji sir. Natrgajte u smjesu jednu koru za savijaču. Posolite po ukusu. Zarolajte smjesu u preostalu koru. Nauljite posudu za pečenje i stavite štrucu u nju te pecite oko 20 minuta. Pečeno servirajte na tanjur i jedite s dvije žlice kiselog vrhnja.
Dobar tek!
Autor recepta: glavna medicinska sestra Sveučilišne klinike za dijabetes, endokrinologiju i bolesti metabolizma Vuk Vrhovec, Vilma Kolarić, dipl. med. tech.
A.A.
Foto: Shutterstock