Kako planirati i organizirati prehranu na poslu? Kako pripremiti zdrave i ukusne obroke koji se lako nose na posao? Koja je alternativa nedostupnim svježim namirnicama? Akademija zdravog kuhanja nastavlja s uspješnim ciklusima radionica za ukusne, zdrave i kreativne obroke.
Zaposleni ste? Nemate vremena razmišljati o uravnoteženim, zdravim i ukusnim obrocima, a kamoli još i o njihovoj pripremi? U pomoć stiže Akademija zdravog kuhanja koja će vas naučiti kako se organizirati i isplanirati cijeli tjedan unaprijed.
Ako i vas zanima zdravo i maštovito kuhanje, sve kulinarske trikove možete naučiti na radionicama Akademije zdravog kuhanja, koje se održavaju u organizaciji Centra za kulturu prehrane, Večernjeg lista i zdravstvenog portala Ordinacija.hr. Nakon uspješnih ciklusa o detoksikaciji, zdravom kruhu, zdrav(ijim) slasticama i maštovitoj pripremi ribljih jela, na redu je novi niz radionica naziva “Zdravo kuhanje za (pre)zaposlene“, i to u suradnji s Marex-gelom.
“Radionica je namijenjena, prvenstveno, zaposlenim ljudima koji žive ubrzanim ritmom i teško im je uskladiti posao i zdravu prehranu. Iako svi često posegnemo za brzim rješenjima, cilj nam je pokazati kako brzo ne mora biti i nezdravo, dapače – uz sezonske namirnice i neke pametne alternative lako je pronaći ravnotežu”, otkrila nam je Anja Bajt, gastro blogerica i jedna od predavačica Centra za kulturu prehrane.
Polaznici će obraditi osnovne teme vezane uz sezonsku i zdravu prehranu: svježe voće i povrće pripremljeno uz minimalnu termičku obradu te njihove karakteristike; alternative svježem povrću i voću te način planiranja obroka u tjednu.
“Ovaj put koristimo svježe sezonske namirnice, ali kao pametnu alternativu koristimo i zamrznute verzije povrća i voća koje su brža varijanta u užurbanom tjednu. Iako su svježe namirnice najbolji odabir, nisu nam svima podjednako dostupne, a za vrijeme užurbanog radnog dana potrebno nam je nešto brzo i ukusno. Umjesto trčanja do pekarnice, bolje bi bilo poslužiti se povrćem i voćem iz zamrzivača, pogotovo u doba u kojem nam svježe namirnice još uvijek nisu u potpunosti dostupne”, objasnila je Vanja Varga, health coach Centra, koja će se pobrinuti tza motivaciju polaznika radionice.
Uz ležernu i ugodnu atmosferu, polaznici će odslušati kratki dio teorijskog predavanja, a zatim će zasukati rukave i prepustiti se kulinarskoj čaroliji pripreme obroka, koje će na kraju sami degustirati.
Kada? Svakodnevno od 4. do 16. svibnja – ponedjeljkom, srijedom, četvrtkom i petkom od 18 do 20 sati, a subotom od 10 do 12 sati.
Gdje? U Centru za kulturu prehrane, Nazorova 18, Zagreb.
Cijena jednodnevne radionice je 180 kuna, a osim vrijednog iskustva planiranja zdravih obroka za radni tjedan, svi polaznici dobivaju diplomu Akademije i dar Večernjeg lista – set kuharica Veljka Barbierija te poklon-paket proizvoda tvrtke Marex-gel.
Svoje mjesto rezervirajte najkasnije dan ranije na e-mail
info@kulturaprehrane.hr, telefon 091 481 44 66 ili putem Facebook profila Akademije
zdravog kuhanja.
Ordinacija.hr
Foto: Shutterstock