Uz ovako detaljan recept, priprema ovog obroka će proći lako, a vjerujemo da ćete uživati u čaroliji okusa…
Vrijeme pripreme: 35 minuta (za četiri osobe)
250 g tofua
- 3 jušne žlice soja sosa
- 1 cvjetača
- 2 jušne žlice ulja od kikirikija
- 1 crveni luk
- 4 režnja nasjeckanog češnjaka
- 2 jušne žlice ulja od kikirikija
- 1 crveni luk
- 4 režnja češnjaka
- 2 jušne žlice svježe naribanog đumbira
- 1 jušna žlica curry umaka
- 2 jušne žlice korijandera u prahu
- 2 jušne žlice kima u prahu
- 2 jušne žlice kurkume
- 1 prstohvat čilija u prahu
- 2 zvjezdice anisa
- sol
- papar
- 500 ml kokos vrhnja za kuhanje
- 400 g slanutka (konzerviranog, ispranog i osušenog)
- 1 snop svježeg korijandera
- Kruh
Priprema:
1. Marinirajte tofu u soja sosu. Cvjetaču raspodijelite na komade cvjetova srednje veličine. Stavite ih u veliki lonac te dodajte toliko hladne vode da ih prekrije. Začinite s malo soli i kuhajte dok cvjetača ne omekša. U međuvremenu napravite curry pastu.
2. U velikoj tavi na srednje jakoj vatri zagrijte ulje od kikirikija. Dodajte nasjeckani luk, češnjak te đumbir i pirjajte 5 minuta uz miješanje. Dodajte sve začine u prahu, anis, sol i papar i kuhajte još 3 minute. Po potrebi dodajte malo vode u kojoj se kuhala cvjetača ako curry pasta bude previše gusta.
3. Prelijte kokosovo vrhnje za kuhanje, dobro promiješajte, a zatim dodajte al dente kuhanu cvjetaču, slanutak i tofu te pustite da se pirja još 5 minuta.
Ukrasite sa svježim korijanderom i poslužite uz kruh po želji.
Foto; Shutterstock
Dobar tek!
Autor: alpro