Dosta vam je dosadne ribe za Badnjak? Recept za zabavne rolice bakalara s mladim špinatom i krumpirom pripremili su za vas Majstor Kuhar i Nenad Bratković!
Sastojci za 4 osobe:
- bakalar – 800 g
- krumpir – 400 g
- poriluk – 100 g
- mladi špinat – 500 g
- češnjak – 10 g
- peršin svježi list – po želji
- ekstradjevičansko maslinovo ulje – 100 ml
- bijelo vino – 100 ml
- sol – po želji
- papar – po želji
- maslac – 100 g
- talijanska mješavina začina – po želji
- vrhnje za šlag – 10 ml
Priprema:
File ribe obraditi na način da odstranite viškove kako bi dobili lijepi komad filea za rolice.
Dio mesa ribe kojega smo odstranili staviti u zamrzivač na 20 minuta. U lonac staviti krumpir na ploške, komadiće ribe začiniti sa soli, paprom, češnjakom i talijanskom miješavinom začina. Ponoviti postupak dok ne potrošimo namirnice, sve zalijemo sa maslinovim uljem, bijelim vinom i vodom da prekrije složenac.
Sve zajedno kuhati na laganoj vatri dok se krumpir ne skuha. Za to vrijeme u blenderu samljeti promrzle komade ribe uz dodatak vrhnja za šlag, začiniti po želji. Na posoljeni file bakalara kolje staviti poriluk na trakice i kremu od ribe i zarolati. Gotove rolice učvrstiti prozirnom folijom te kuhati 15 minuta u vodi ovisno o veličini i debljini rolice. Složenac prebaciti u posudi kako bi odstranili višak telućine te samljeti štapnim mikserom. U dobiveni pire dodati maslac i mladi špinat sve zajedno pomiješati i servirati kao podlogu uz kuhane rolice bakalara.
Ovaj recept su za vas pripremili:
Majstor kuhar d.o.o., tim Chefova i Nenad Bratković, magistar nutricionizma, univ.mag.pharm. – NutriConsult d.o.o. i Nutriklinika.com.
Rad nutricionista Bratkovića možete pratiti i putem Facebook stranice, Youtube kanala ili Instagram profila.
Dobar tek!