Bilo da organizirate tulum za Novu godinu ili ste na njega pozvani, u zdravim namazima ćete sigurno uživati! Saznajte kako napraviti namaz od lješnjaka, avokada ili dimljenog lososa.
Odvojite samo malo vremena, poslužite se zdravim namirnicama te uživajte zajedno sa prijateljima u bogatstvu okusa.
Purica s mlincima – jedini recept koji će vam trebati ovog Božića
Namaz od lješnjaka i kakaa
Potrebni sastojci:
- 200 g očišćenih lješnjaka
- 2 čajne žličice meda
- 2 žlice kakao praha
- Žlica kokosovog ulja
- Okus možete pojačati s par kapi ekstrakta vanilije ili cimetom
Priprema: Lješnjake stavite u zagrijanu pećnicu (180 Celzijevih stupnjeva) te ih pecite od 8 – 12 minuta. Kada se lješnjaci ohlade, lagano ih protrljajte među dlanovima kako bi otpala tanka ljuskica. Stavite ih u blender te zajedno s ostalim sastojcima miksajte dok se sve ne pretvori u gustu pastu.
Namaz od avokada i kozjeg sira
Potrebni sastojci:
- 1 avokado
- 30 g feta sira ili mekog kozjeg sira
- Prstohvat granuliranog češnjaka
- 1 čajna žličica svježeg, narezanog vlasca
- Prstohvat svježe mljevenog crnog papra
- Prstohvat mljevene ljute papričice
- Prstohvat soli
- 1 žlica iscijeđenog soka od limuna
Priprema: Avokado, sir i ostale sastojke stavite u blender te miksajte dok se sastojci ne spoje. Ukrasite koricom limuna i nasjeckanim vlascem.
Namaz od dimljenog lososa
Potrebni sastojci:
- 170 g svježeg krem sira
- 2 čajne žličice nasjeckanog svježeg kopra
- 120 g dimljenog, očišćenog i narezanog lososa
Priprema: Baš kao i u prva dva recepta, sve sastojke stavite u blender i miksajte dok se ne pretvori u glatku smjesu.
Sva tri recepta su idealan dodatak doručku, a namaz, osim na kruh, možete staviti i u palačinke ili sendviče.
Dobar tek!
Pripremite kotlete lososa na roštilju
Ana A.
Foto: Shutterstock