Zdrav kolač koji se brzo priprema mogao bi postati omiljena poslastica cijele obitelji…
Tko kaže da je zdrava hrana dosadna? Istraživanja iznova potvrđuju da je čokolada dobra i korisna za vaše zdravlje, a tajna koja se skriva iza te činjenice je upravo kakao koji je odgovoran i za poseban okus čokolade.
Puna zdravih kemikalija poput flavonoida i teobromina, zrna kakaovca pravi su uništavači potencijalnih bolesti. Još ako poslasticu pripremamo s bezglutenskim brašnom – imamo zdravlje na tanjuru! Danas pripremite čokoladne kocke koje prekriva ukusna krema od vanilije.
Potrebni sastojci za biskvit:
- 200 g čokolade ( s većim postotkom kakaa)
- 40 g kokosovog šećera (ili običnog)
- 150 g maslaca (bez laktoze)
- 3 jaja
- 150 grama HammerMuhle mix-svijetlog bezglutenskog brašna,
- 1 čajna žličica praška za pecivo
- mahuna vanilije
Priprema:
- Jaja, kokosov šećer i vanilin šećer pjenasto izmiksajte mikserom.
- Na pari rastopite maslac i čokoladu, malo prohladite pa tek onda dodajte u smjesu s jajima. Na kraju dodajte brašno i prašak za pecivo te sve još jednom dobro izmiješajte.
- Izliti u kalup obložen papirom za pečenje.
- Pecite na 180 stupnjeva 15 do 20 minuta (ovisi o jačini pećnice) u kalupu veličine 29×25 cm.
Potrebni sastojci za kremu:
- 2 vrećice pudinga od vanilije
- 100 grama maslaca (klasičnog ili bez laktoze)
- 850 ml mlijeka
Za kremu skuhate puding od vanilije prema uputama na pakiranju, a zatim u njega umiješate maslac.
Foto: Shutterstock
Autor recepta i fotografija: Adrijana Bručić – Bezglutenska radost
Ana Abrahamsberg