Zašto ne biste pripremili ukusnu piletinu sa suhim povrćem ili zdravi te ukusni kruh?
Nakon što rajčice sazriju vrijeme je za berbu te se preporučuje da se konzumiraju što prije. No, jeste li ikada probali osušiti prvo rajčice, a potom napraviti ukusna jela. Najbolja opcije su sušene rajčice u maslinovom ulju koje stavite u staklenku, a rok trajanja im je i do četiri tjedna.
Kruh sa sušenim rajčicama
Sastojci:
- ½ šalice sušenih rajčica
- 2 ¼ šalica brašna
- 2 žličice praška za pečenje
- 2 žlićice šećera
- 1 ¼ žličice sušenoga bosiljka
- 1 žličica soli
- ½ žličice papra
- 2 velika jaja
- 1 ¼ šalice mlaćenice
- 3 žličice kanola ulja
- 1 šalica usitnjenoga Provolone sira (ili bilo koji čvršći sir)
- ¼ usitnjenoga peršina
Priprema:
- Zagrijte prećnicu na 250 stupnjeva te narežite sušene rajčice na komade.
- U velikoj zdjeli pomiješajte brašno, prašak, šećer, bosiljak i papar. U maloj zdjeli pomiješajte jaja, mlaćenicu, ulje i malo ulja u kojima su se rajčice sušile. Pomiješajte sastojke iz obje zdjele dok se ne stope. Dodajte sir, peršin i sušene rajčice.
- Napravite tri kalupa u obliku kruha te pecite oko 50 minuta dok čačkalica koju zabodete unutra ne ostane čista.
Pileće rolice sa sušenim rajčicama
Sastojci:
- 4 komada pilećih prsa
- 1 jaje
- ½ šalice krušnih mrvica
- ¾ šalice usitnjene mozzarelle
- ½ šačica narezanih sušenih rajčica
- 2 komada slanine, narezanih na pola
- 2 žličice maslinovoga ulja
Priprema:
- Istucite meso tako da bude na ¼ početne debljine. U posebne, odvojene zdjele stavite jaja i lrušne mrvice. Piletinu namočite u jaje, a potom u mrvice.
- Pomiješajte sir i rajčice. Stavite ¼ smjese u sam centar svakog komada pilećih prsa i na to stavite komad slanine. S kraće strane zarolajte i osigurajte s čačkalicama kako se ne bi otvaralo.
- Pecite na 200 stupnjeva oko 25 minuta, te izvadite čačkalicu prije serviranja.
Par riječi o rajčici i jedan savršen recept…
M.S.
Foto: Shutterstock