Ljepota

Ljepota

Kako odabrati najbolji plavi šampon i što od njega očekivati? Evo što savjetuju stručnjaci

Shutterstock 1554522719

Čak i ako niste plavuša vjerojatno vam je poznat ljubičasti šampon koji će neutralizirati sve neželjene tonove u kosi, a ako ste brineta onda dobro znate i što je plavi šampon…

Prema riječima stilistice Sally Hershberger, najbolji plavi šampon će kosi dodati plavkasti pigment i tako neutralizirati neželjene tonove smeđe obijane kose. „Isto tako vas rješava narančastog pigmenta, a kosa će nakon pranja izgledati puno ljepše i boja će biti još izraženija“, pojasnila je.

Dok se plavi šamponi koriste najčešće za kosu koja je bojana, posvijetljena ili za svjetlo smeđu kosu, može se koristiti i na prirodno smeđoj kosi, ali nemojte očekivati toliko dramatične promjene. Na kraju Sally dodaje kako plavi šampon čini kosu svilenkastom ali ćete ju i lakše uređivati, a produljit će i vijek vašoj boji između dva posjeta salonu. Dodaje i kako možete taj šampon smatrati tonerom kojeg možete koristiti ispod tuša.

Ako želite da vam kosa raste brže, obratite pažnju na ova tri nutrijenta

Kako koristiti plavi šampon?

Hershberger savjetuje da ga se ne koristi baš svaki dan, njega treba koristiti kao tretman. „Može jako isušiti kosu pa savjetujem da se koristi jednom tjedno kako biste postigli željene rezultate. Druge dane koristite normalan šampon koji kosu hrani i njeguje“. Dodaje i kako ga se pravilno koristi tako da se nanese normalno na kosu ali umjesto da se fokusirate na tjeme i vrhove, rasporedite ga ravnomjerno po cijeloj kosi.

Što tražiti u plavom šamponu kada ga kupujete?

Hershberger dodaje kako je potrebno na neke stvari obratiti pažnju kada kupujete plavi šampon kojeg planirate uvrstiti u beauty rutinu. Važno je, kaže, tražiti proizvode koji u sebi sadrže aloe veru, ulje avokada ili shea maslac. Iako je plavi šampon odličan za njegu bojane kose, on nije poznat po tome da njeguje i da kosu nudi vlagu pa je potrebno potražiti upravo onaj koji sadrži neke komponente koje će kosu hraniti.

Tko je kriv za vašu nervozu, gubitak kose ili višak kilograma? Evo što ste naslijedili od majke, a što od oca

Smatra i kako je dobar korak prethodno porazgovarati sa stručnjakom prije odabira proizvoda. „Neki od njih imaju jako djelovanje dok drugi nemaju. Ako odaberete onaj koji je jak i koristite ga dugo, mogli biste dobiti rezultat koji se ne slaže s vašim očekivanjima“.

A. A.

Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo