Ljepota

Ljepota

Vježbe u moru za savršenu liniju!

Foto: Shutterstock

Jeste li znali da vježbanje u vodi ima odličan efekt na tijelo te je savršen način da se rashladite i oslobodite stresa.

Ako ste poželjeli vježbati u moru, neke vježbe će vam se činiti teže izvodive, ali sigurno ćete naknadno uživati u lijepo formiranim mišićima i samom osjećaju da ste se rekreirali u prekrasnom moru a ne u teretani.

“Velika je prednost vježbanja u moru ta što nam otpor vode određuje brzinu i snagu pokreta, tako da iako zajedničke, svaka vježba je apsolutno individualna, što je još jedna prednost ovakvog načina rekreacije” izjavila je mag. kineziologije Petra Rajković Vuletić .

Što jesti prije vježbanja u moru

Prije vježbanja u moru, prehrana je dosta slična onoj prije “običnog” vježbanja, ali ipak bi trebalo izbjegavati težu hranu, meso i bjelančevine. Idealan su izbor voćni napici i smootheyi. Od tekućina, najbolja je, kao i uvijek, čista, zdrava i svježa voda.

Vježbe za more

1. Zagrijavanje

Zagrijte se u moru hodajući što brže možete 5 minuta ili podižući koljena 3 minute.

2. Kruženje rukama

Kleknite na koljena i sjednite na pete, udahom opružamo ruke tako da su paralelne s morem i dlanovima okrenutim prema dolje. Izdahom kružnim pokretom kroz vodu savijamo ruke u laktovima te dolazimo u poziciju gdje su nam dlanovi okrenuti prema prsima i prsti se dodiruju.

Ponovite 20 puta

3. Naizmjenično opružanje nogu

Noge savijte u koljenu i dignite u zrak. Rukama držite glavu, odvojite glavu od prsa, noge po 90 stupnjeva te počnite naizmjenično pružati noge prema naprijed.

Ponovite 20 puta

4. Bočni abdomen

Noge savijte u koljenu i dignite u zrak. Rukama držite glavu. Na izdah zarotirajte gornji dio tijela kao da suprotnim laktom želite dotaknuti suprotno koljeno. Pritom ispružite slobodnu nogu. Udišući vratite se u centar te na sljedeći izdah zarotirajte tijelo u drugu stranu,.

Ponovite 10 puta na svaku stranu

5. Sklek

Krenite oslonjeni na rukama i nožnim prstima tako da vam je tijelo opruženo, čvrsto i stabilno. Na udah savijte laktove i prsni koš do kuta 90. Na izdah se vratite se u početni položaj pazeći da vam laktovi nisu potpuno opruženi.

Ponovite 10 puta

6. Plivanje

Legnite na prsa oslonjeni na podlaktice. Odignite noge od pijeska,potpuno ispružene. Udišući i izdišući naizmjenično opružajte noge iz kuka,imitirajući plivanje.

Ponovite 20 puta

Foto: Shutterstock

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo