Psiha

Psiha

Četiri navike koje biste definitivno trebali uvesti u tjelovježbu

Shutterstock

Ako se želite što bolje osjećati za vrijeme tjelovježbe, a onda i imati bolje rezultate potrudite da vam ove stvari postanu navika

Prvo biste trebali nabaviti odjeću u kojoj se osjećate kao superzvijezda. Postoji fenomen koji se objašnjava tako da povezujemo određene “uniforme” s mentalnim sposobnostima. Dakle, osobe koje su u bijelom povezujemo s medicinom i automatski mislimo da su pametnije. Znači, ako se obučete u odlične sportske tajice i topić, bit ćete motiviraniji za tjelovježbu. 

Fokusirajte se na to kako se želite osjećati kada stignete do cilja, koji god on bio, a ne na cilj sam po sebi. Sljedeća stvar koju morate isprobati je pronaći savršenu teretanu! Sve što vam smeta, a to može biti: gužva, premalo ormarića, tuševa, tečajevi koji vam se ne sviđaju… odvlači vas od tjelovježbe. Ako se dvoumite oko teretane koja je malo skuplja, ali je u vašoj ulici, možda je dobra ideja da ipak uplatite članstvo jer ćete vjerojatno češće ići no u neku koja je dalje. 

Bez dosade, molim!

Svaki dan si zadajte neke mini ciljeve. Primjerice, bučice od dva i pol kilograma, zamijenite s onima od tri kilograma samo na jedan dan. Tako vam tjelovježba neće biti dosadna, a i osjećat ćete se da ste nešto napravili. 

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo