Psiha

Psiha

5 feng shui savjeta za uređenje koji će vam se jako svidjeti

Shutterstock

Najvažnije je primijeniti instinkt i razum pri uređenju doma, a ne strogo se držati pravila.

Arhitekt iz Londona Cliff Tan redovno na TikToku objavljuje svoje radove,  a pojašnjava kako je feng shui baziran na ideji da naša budućnost ovisi o sreći, trudu i stanju uma ili prirodno stvorenom ambijentu na različitim poljima života. Radi se o energiji koju donosite u prostor.

Za njega su pravila feng shuija vezana za praktične alate kojima ćemo popraviti život. Njegov je savjet da se ne treba bazirati na skupe parkete ili skupe biljke, a rado pomaže i studentima da urede svoj dom prema ovim pravilima. Dodaje kako se može ukomponirati u svaki prostor ali se često krivo razumije pa često biraju predmete koji njima ništa ne znače jer tako piše u knjizi. Donosi nekoliko savjeta kako svi možemo urediti dom prema feng shui pravilima bez obzira na to gdje živimo.

Volite naručivati obroke? Hrana jedne svjetske kuhinje posebno usrećuje ljude – iznenađeni?

1. Povežite uređenje sa svojom kulturom

Cliff savjetuje da prakticirate feng shui na svoj način i odaberite stvari koje su važne vama, povezane s vašom kulturom i iskustvom.

2. Nemojte koristiti predmete koji vam ništa ne znače

“U Kini koriste spise koje su ispisane njihovim znakovima. Onima koji govore kineski to nešto znači ali drugima to predstavlja samo ispisani papir pa stoga neće niti djelovati. Ideja feng shuija je pratiti određenu radnju pozitivnim mislima, pa je stoga važno da predmet ima veze s vama“, ističe.

3. Prakticirajte prisutnost u trenutku

Najbolji način da testirate i osjetite ove principe je da bude svjesni okoline. Kada posjetite restoran, razmislite o tome gdje želite sjesti i zašto. Analizirajući okolinu donesimo kalkulirane odluke, a tako ćemo biti puno svjesniji svoje okoline.

4. Ne pratite slijepo pravila

„Ne radi se o pravilima zapisanim u kamen, a vi uvijek razmislite i koristite logiku kako biste shvatili što stoji iza feng shui savjeta“, ističe.

Šest horoskopskih znakova koji će ove godine imati razloga za sreću, a evo i zašto

5. Vjerujte intuiciji

“Feng shui je vezan za osjećaj zaštite i ugode u prostoru u okolini te je puno više od lijepog izgleda prostora. Morate se osjećati dobro, a najbolji način je da odložite knjigu savjeta i sami razmislite što učiniti s prostorom. Okrstite principe feng shuija kako biste lakše uredili prostor, ali neka vaša intuicija bude glavna vodilja, zaključuje arhitekt.

A. A.

Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo