Psiha

Psiha

5 super ideja za last minute zdrave božićne darove

Ako ste jedni od onih koji zbog nedostatka vremena i užurbanoga načina života čekate s božićnim poklonima do posljednjega trena, predlažemo da odlučite za neku od ideja koje vam donosimo. Zdravo, povoljno, ukusno i – od srca.

S hranom kao poklonom rijetko kada možete pogriješiti. Naravno, iznimno je bitno ne birati nasumično namirnice vodeći se onom da je kvantiteta bitnija od kvalitete. Odaberite jednu od ovih last minute zdravih namirnica koje su lako i gotovo svugdje dostupne i sigurno nećete pogriješiti.

Maslinovo ulje

S dobrobitima maslinovoga ulja zasigurno ste već upoznati. Pretočite maslinovo ulje u neku lijepu, ukrasnu bocu, napišite ceduljicu s lijepim željama i imate savršen poklon za gurmane. Ako želite dodati nešto posebno tom poklonu, birajte maslinovo ulje sa začinima u sebi: sa smiljem, čili papričicom, češnjakom. Izbor je zaista raznolik.

Znate li u kojih 5 situacija ne smijete koristiti maslinovo ulje?

Organski čaj

Ako darivate nekoga ljubitelja čaja, moći ćete se naći u problemu. I to zato što je izbor naprosto ogroman. Čajevi su u posljednjih nekoliko godina apsolutno zavladali našim tržištem. U specijaliziranim trgovinama čajeva izbor je zaista velik: od zelenoga, crnoga, bijeloga, rooibos; s dodacima voća, raznoraznoga aromatičnoga bilja, cvijeća… Zasigurno ćete uspjeti odabrati neki. Pitanje je samo hoćete li se uspjeti zadržati na izboru jedne vrste čaja.

Organski začini

Jednako kao i s čajevima, darivanje organskih začina iz specijaliziranih trgovina obradovat će sve one koji uživaju u jednostavnim, a opet neobičnim stvarčicama. Začini iz daleke Indije, Afrike, specijalizirane mješavine začina za pojedina i slatka i slana jela i sl. čine se zaista kao poklon s kojim nećete moći pogriješiti.

Pogledajte 10 najboljih božićnih začina koji će vas oduševiti!

Bademi

Možda vam prije nije palo na pamet, ali bademi mogu biti divan božićni poklon. Naizgled tako jednostavna i obična namirnica, ali ako bademe kao poklon malo individualizirate lijepim porukama, ukrasnim kutijicama i sl., postat će poklon kojem će se teško biti ne obradovati. Jednostavno, zdravo, ukusno i – usrećujuće!

Kako odabrati pravi poklon za Božić?

Foto: Shutterstock

J. R.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo