Psiha

Psiha

5 zdravih mjesta koje morate posjetiti

Foto: Shutterstock

Cijela planeta može biti vaš dom, ali postoje mjesta gdje stanovnici žive zdravo i uživaju u prirodnim ljepotama svoje zemlje. Posjetite ih i sami procijenite kako vam se sviđa njihov način života.

Ako tražite mjesta za putovanja koja bi vaš život učinili ljepšim i zdravijim, saznajte koje su to zemlje koje se stalno nazivaju super zdravima.

1. Španjolska

Kao što znate, aktivan i društven život utječu na zdravlje organizma, a Španjolci su otišli i korak dalje – oni znaju koliko je važno dijeliti vrijeme i hranu sa prijateljima i obitelji te vjeruju kako dobar san jača dobro raspoloženje i daje energiju. Drugim riječima, okružite se ljudima koje volite i uživajte zajedno u svim ljepotama života.

2. Francuska

Stanovnici ove zemlje, svi redom ljubitelji vina i sira,blagoslovljeni su dugim i zdravim životima te se vole nazivati sretnim osobama. Mnogi nutricionisti franscusku prehranu smatraju paradoksom jer jedu puno sira, kremastih kolača i mesa. Kako onda žive zdravije od drugih? U usporedbi sa stanovnicima drugih zemalja, francuzi puno hodaju. Sjediti pred Tv-om je za njih nepoznat pojam. Hranu jedu kako bi uživali a ne se prejedali. Naučite nešto od njih.

3. Novi Zeland

U ovoj su zemlji ludi pak blagoslovljeni niskom razinom stresa i prekrasnom prirodom punom zelenila. Za njihovu dugovječnost je uvelike odgovorna i priroda koja ih daruje zdravim namirnicama, a druga je medicinska skrb koja ne samo da je pristupačna nego djeluje i preventivno. Vanjske aktivnosti i zdrava prehrana su odlična kombinacija za dug i zdrav život

4. Italija

Ova zemlja u obliku čizme vodi raznolike živote, ali jedna im je stvar zajednička -zdravi su, prenosi womanitely.com. Sardinija ima velik broj stogodišnjaka, a kada se išlo saznati po čemu su posebni, otkrili su kako svakodnevno hodaju barem 5 kilometara, žive u povezanoj zajednici, jedu mediteransku hranu te piju crveno vino koje je puno antioksidansa.

5. Island

Iz godine u godinu Island se predstavlja kao jedna od najzdravijih zemalja na svijetu, a vjeruje se da je to zbog načina prehrane. Islanđani rijetko jedu crveno meso, također uživaju u okolini bez zagađenja a velika većina njih ima neki hobi koji zahtjeva boravak na otvorenom.

Foto: Shutterstock

A. A. 

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo