Psiha

Psiha

7 tipova grudi: Koji je vaš?

Uvriježena je podjela ženskih grudi na velike i male. Međutim, sudeći po dizajnerici Ra’el Cohen, postoji čak 7 tipova.

Svi su grudi savršene i predivne sa svim svojim nesavršenostima. Međutim, ako znate točan oblik svojih grudi, to vam itekako može pomoći u odabiru savršenoga grudnjaka (a svi znamo kako je mnogim ženama to veliki problem). Koji je vaš tip grudi u čemu će one izgledati najbolje?

1. Asimetrične grudi

Nejednake su veličine i oblika; svaka je različita. Najbolje će vam stajati grudnjak kojem se mogu sklanjati umeci tako da umetak možete ostaviti u onoj košarici koja je manje popunjena.

2. Zvonolike grudi

Tanje su na vrhu, a šire se kako idu prema dnu. Ovakve grudi su obično i veće pa im je potreban grudnjak koji će im davati potporu. Grudnjak bez naramenica nikako nije preporučljiv.

3. Istok-zapad grudi

Poprilično ujednačene grudi između kojih je velik razmak, a bradavice su postavljene prema van, svaka na svoju stranu. Ženama s ovakvim grudima savjetuje se nošenje push up grudnjaka kako bi se vizualno smanjio razmak među njima. 

Zanimljivosti o ženskim grudima!

4. Bočno postavljene grudi

Slične su kao istok-zapad grudi što se tiče razmaka među njima, ali bradavice su okrenute malo više unutrašnjosti. Možete nositi grudnjake koji na košaricima imaju malo više tkanine.

5. Tanke grudi

Ove su grudi vrlo uske, a bradavice su okrenute prema podu. Kako bi se napravio blagi dekolte, najbolje će izgledati u grudnjaku sa žicom koji nije push up.

6. Suzolike grudi

Pune i okrugle grudi koje su lagano spuštene. Preporučen grudnjak za ovaj tip grudi onaj je grudnjak koje bi trebale nositi i dame s tankim grudima – grudnjak sa žicom koji nije push up.

7. Okrugle grudi

Ovaj tip grudi muškarcima je najdraži jer su ovakve grudi popunjene sa svih strana. Gotovo svi grudnjaci pristaju onima koje imaju ovaj tip grudi.

Zašto vaše grudi mijenjaju oblik?

Foto: Shutterstock

J. R.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo