Psiha

Psiha

Bogatstvo, ljubav, obmana… Sve vas to čeka u knjigama koje u rujnu morate pročitati

Foto: Shutterstock

Proljeće, ljeto ili jesen, doista nije važno. Za dobru knjigu uvijek se nađe vremena, a mi izdvajamo tri koje će vas osvojiti, nasmijati i držati vas budnima do dugo u noć…

Daisy Goodwin: Viktorija

Britanska autorica Daisy Goodwin oživila je dio prošlosti. Prvo je 2016. godine kao producentica i kreativna direktorica radila na seriji Viktorija, da bi samo godinu dana kasnije izdala istoimenu knjigu, koja baš kao i serija osvaja ljubitelje ljubavno-povijesne tematike.

U lipnju 1837. godine Viktorija se probudila i shvatila da je postala kraljica najmoćnije države svijeta. No, hoće li biti prava kraljica ili tek lutka na koncu kojom upravlja majka i zlokobni sir John Conroy? Može li ta sitna djevojka nadvladati, pobijediti ljude poput njezina strica, vojvode od Cumberlanda, koji vjeruju da su žene isuviše histerične da bi vladale?

Svi žele da se uda, ali Viktorija ne želi brak iz računa sa svojim bratićem Albertom. Ona bi puno radije vladala sama, uz malu pomoć svojeg premijera, lorda Melbournea. On je možda dovoljno star da joj bude otac, ali je istodobno i jedini čovjek koji vjeruje da će ona biti velika kraljica. Osim toga, uvijek je uspije nasmijati. Muž bi se samo našao na putu…

Mladi sve manje čitaju knjige i gube sposobnost razumijevanja ideja i kritičkog razmišljanja

Lauren Weisberger: Supruge

Kad Karolina Hartwell, predivni bivši supermodel, bude uhićena zbog vožnje pod utjecajem alkohola, njezin je društveni pad brutalan. Suprug senator je ostavlja, prijatelji iz visokog društva nestaju, a tabloidi napadaju sa svih strana. Emily u Karolini vidi svoju priliku za povratak. Ali brzo uviđa kako je Greenwich svijet za sebe i kako ovaj povratak zahtijeva timski pristup.

Emily, prezrena Karolina i njihova zajednička prijateljica Miriam, sposobna odvjetnica koja je u predgrađu postala majka kućanica, udruže snage kako bi spretno zaobišle nagazne mine društvenog života Greenwicha, ali i ponovno osvojile srca američke javnosti.

Nezamjenjiva saveznica pojavljuje se usput u obliku Mirande Priestly. S njoj svojstvenim humorom, Lauren Weisberger nudi nam zavodljiv pogled u seksi svijet povlaštenih žena i ponovno dokazuje kako su i stil i smisao nužni da bi se posao obavio kako valja.

Erin Watt: Princeza od papira

Ella Harper je borac – pragmatični optimist. Cijeli se život s hirovitom majkom seli iz jednog grada u drugi i krpa kraj s krajem, no ipak vjeruje da će se jednoga dana izvući iz bijede. Nakon majčine smrti, Ella više nema nikoga.

Sve dok se ne pojavi Callum Royal, spasi je od siromaštva i smjesti je u otmjenu kuću nalik na palaču, u kojoj živi njegovih petero sinova koji odmah zamrze Ellu. Teško je reći koji je od prezgodnih Royalovih sinova najprivlačniji, ali nijedan je nije očarao kao Reed Royal, mladić koji je nepokolebljivo naumio vratiti je u sirotinjski svijet iz kojeg je došla.

Reed je ne želi. Otvoreno joj kaže da ne pripada Royalima. Možda ima pravo. Bogatstvo. Izobilje. Obmana. Novi je život rukčiji od svega što je Ella ikad doživjela i želi li preživjeti u palači obitelji Royal, morat će naučiti izdavati vlastite kraljevske dekrete.

Vježbajte mozak kako bi ostao u dobroj formi

Ordinacija.hr

Foto: Shutterstock, promo
 

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo