Genijalan trik koji će vašim tvrdim ručnicima vratiti mekoću - Ordinacija.hr
Psiha

Psiha

Genijalan trik koji će vašim tvrdim ručnicima vratiti mekoću

Shutterstock

Na društvenim mrežama je otkriveno kako postići da ručnici ne budu grubi i tvrdi

Jeste se pitali kako to da su u hotelskim sobama ručnici uvijek mekani i mirišljavi, što se kod vas rijetko događa iako koristite omekšivač? Na sreću rješenje postoji i vrlo je jednostavno

Nakon tuširanja, kada ste potpuno osvježeni, taj divan trenutak može uništiti jedan običan ručnik s kojim skoro da možete napraviti piling na cijelom tijela. Naravno da to niste željeli. Istina je da jednom kada ručnici postanu tvrdi, može biti teško vratiti im onu mekoću koja ih je krasila kada su bili potpuno novi. Prevencija je i u ovom slučaju bolja od popravljanja nastale štete.

Postoji dakle jednostavan trik koji će spriječiti da ručnici postanu grubi, ali vam i pomoći ako oni to već jesu. Najbolja vijest od svega je da vam je za to potrebno stvarno malo vremena i ništa truda.

Lavanda, bosiljak, menta… Ove će vam biljke pomoći u čišćenju, a i neodoljivo mirišu

Dodajte jedan sastojak

Na jednoj je društvenoj mreži korisnica Mama_Mila podijelila zanimljiv trik kako spriječiti da ručnici postanu tvrdi. U videu objašnjava kako biste ručnike uvijek trebali prati na 40 ili 60 stupnjeva i perilici za rublje, potrebno je dodati prašak i 120 ml bijelog octa umjesto omekšivača za rublje. On će i pospješiti djelovanje praška, a sve rublje, pa tako i ručnici, će mirisati neodoljivo i biti mekani na dodir.

Pazite kako sušite ručnike

Prije nego ih stavite da se suše, dobro ih protresite. Kako je ljeto, najbolje ih je ostaviti da se suše na zraku, a ako imate sušilici potrebno je samo malo više vremena da se potpuno osuše. To je isto detalj koji će pomoći da rublje bude mekše i bolje upija vlagu s tijela.

Kako oprati posuđe u perilici bez deterdženta? Može se – i to vrlo uspješno

A. A.

Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo