Psiha

Psiha

George Clooney otkrio navike u prehrani zbog kojih izgleda sjajno i u 60-ima

George Clooney (61), osim po svojim ulogama, poznat je i po svom dobrom izgledu.

Zahvaljujući svojoj sijedoj kosi i bradi, šarmu, izgledu… ova svjetska zvijezda i dalje mami uzdahe žena diljem svijeta. No, ne krije da svoj dobar izgled i vrhunsku formu duguje i kvalitetnoj prehrani. Prema magazinu People, George gotovo svaku večer uživa u obiteljskim večerama, a za ukusna jela zaslužan je njihov vrhunski chef ili bolje rečeno chefica Viviana Frizzi jer su i Clooney i njegova supruga Amal – loši kuhari.  

Kako je i sam Clooney rekao u intervjuu za People, njihova chefica Viviana može napraviti sve što poželite, uključujući i ručno rađene njoke s pestom koji su toliko ukusni da biste se mogli rasplakati. 

Amal i George često ostaju kod kuće upravo zbog svojih blizanaca, Elle i Alexandera, jer kako George kaže, izlaženje van više nije tako jednostavno i zabavno kao što je to nekada bilo, prenosi eatthis.com

No, poznato je da obiteljske večere pomažu produljiti dugovječnost i sreću. Prema Blue Zone Diet, imati snažne društvene veze s osjećajem svrhe i zajednice, uključujući i stavljanje obitelji na prvo mjesto, načini su zbog kojih možete doživjeti i 100 godina.

Dodatni bonus je što i hrana koju jedu Clooneyevi se poklapa s izborima Plave zone. Njihova kuharica dolazi iz Italije, iste zemlje koja ima Sardiniju – jedan od pet dijelova s ​​najvećim postotkom ljudi na svijetu koji žive 100 godina ili više.

Jedu svježe pripremljena i domaća jela u kojima uživa cijela obitelj. Prema Peopleu, George i Amal primjerice uživaju i u pizzi sa salatom rukolom. Njihova chefica kuha sve, od sushija do libanonske i indijske kuhinje. Također kuha rižota i druga talijanska jela.

“Blizanci nisu izbirljivi u hrani”, kaže chefica Frizzi. Blizanci će pojesti losos, rižoto od rajčice, pizzu i ricottu s malinama.

Koliko god George uživao u svježim i hranjivim obrocima, radije bi sjedio sa svojom obitelji i uživao u hrani nego je zapravo kuhao.

Iskreno, Amal i ja smo toliko loši kuhari da bi svaka lekcija koju nas Vivi želi naučiti o kuhanju bila kao da učimo kita da leti, rekao je za časopis People.

Ove prehrambene navike mogu dodati 13 godina vašim godinama pa ih je pametno izbjegavati

M. P.

Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo