Hranom do jačeg i duljeg orgazma! Ovih 5 namirnica će potaknuti želju - Ordinacija.hr
Psiha

Psiha

Hranom do jačeg i duljeg orgazma! Ovih 5 namirnica će potaknuti želju

Shutterstock

Ključ zadovoljstva možda leži u vašoj kuhinji…

Ako želite intenzivnije orgazme, koji će trajati nešto dulje nego do sad, možda sve potrebno imate u kuhinji. Ovih bi 5 namirnica trebalo pomoći pri tome, a otkrivamo i zašto. 

1. Jaja

Dani prosječnih orgazama su iza vas! Jaja nisu samo proteini, ali oni će vam sigurno dati puno energije, uz to ona sadrže kolin koji će ubrzati dotok krvi do vama važnih organa, ako govorimo o igricama ispod plahte. Uz to je on neurotransmiter koji kontrolira seksualno ponašanje kroz aktivnosti u mozgu, a visoke razine su povezane s češćim seksualnim odnosima i duljim orgazmom. Ali to nije sve, tu su vitamini koji će utjecati na ravnotežu u hormonima i boriti se protiv stresa. 

2. Paprika 

što su one ljuće, to će orgazam biti bolji! Ljute papričice potiču rad metabolizma i stimuliraju proizvodnju endorfina, od čega ćete se malo znojiti i srce će kucati brže. Rezultat je ustvari bolji seks i orgazam koji će vam dugo ostati u pamćenju. Prije slatkih dodira ne zaboravite oprati ruke!

Liječnik za seksualno zdravlje otkriva koliko je seksa dovoljno – trebate li biti zabrinuti?

3. Špinat

Čini se da nema kraja popisu dobrobiti koje nudi ovo zeleno poveće. Nutricinistica Aishwarya Rajan kaže kako je pun mangana koji je zadužen za proizvodnju estrogena, a njegov manjak može utjecati i na razinu plodnosti kod žene. Pun je cinka koji je zadužen i za kontrolu proizvodnje prolaktina, koji, ako ga je previše, može utjecati na erektilnu disfunkciju. 

4. Med 

tudije pokazuju kako minerali iz meda mogu povećati razinu testosterona u krvi, hormona odgovornog za buđenje želje i kod muškaraca i kod žena. Med možete koristiti i radi zdravlja, ali ako imate na umu da može utjecati i na vaš orgazam, dodajte ga odmah čaju. 

Niste više zaljubljeni u partnera? Postoje 3 glavna razloga zašto se to dogodilo

5. Kamenice

Sigurno te već čuli za ovaj afrodizijak, pa spomenimo i kako je 
meso kamenice iznimno hranjivo jer sadrži puno bjelančevina, ugljikohidrata, minerala i vitamina A, B1, B2, C, D, E, EP, alii vitamina C. Ono sadrži minerale koji su važna komponenta hormona i vitalni za zdravlje mozga i živčanog sustava. Pune su cinka, koji će pojačati proizvodnju testosterona. 

Ordinacija.hr

Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo