Ako se pita pivskog sommeliera, Maxa Bakkera, cijelo vrijeme pogrešno točimo pivo izbjegavajući pjenu. Evo objašnjenja zašto osjećate nadutost nakon pijenja piva bez pjene.
S pjenom, bez pjene, ne prehladno, u manjoj ili većoj čaši… Svatko voli pivo na određen način, a kada je o pjeni riječ onda je samo jedan isprava – ona je obavezna!
Što se dogodi u tijelu kada potpuno prestane piti alkohol
Pivski sommelier Max Bakker objasnio je za Business Insider kako naginjanje čaše i polagano ulijevanje piva znači kako CO2 iz piva nema kamo pobjeći.
To znači da ugljični dioksid ide ravno u vaš želudac ostavljajući vas napuhnutim, a stvari se pogoršavaju ako pijete pivo i pri tome grickate grickalice. Jer čim hrana dođe do želuca i “poremeti” tekućine, počinje ispuštanje CO2, a vi se osjećate još punije i neugodnije.
Udebljati se možete i zbog sezonskog poremećaja raspoloženja
Prema ovom pivskom sommelieru, najbolji način serviranja piva je nagnuti čašu i uliti pivo svom snagom, pa čak i ako ostane puno pjene.
Što se dogodi s vašim tijelom kada na par dana odlučite jesti samo – banane?
M. P.
Foto: Shutterstock