Psiha

Psiha

Karmela Vukov-Colić ima genijalan recept za borbu protiv sivila i malodušnosti – isprobajte

Karmela Vukov Colic/ Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

Naša poznata novinarka i nekadašnja voditeljica, Karmela Vukov-Colić, svaki dan nastoji započeti i završiti uz knjigu. Smatra da danas svima nedostaje radosti…

1. RANO USTAJANJE

Ustati u zoru znači imati cijeli dan pred sobom. U zoru smo bistriji, koncizniji, mozak je odmoren i super funkcionira. A svijet koji se tek budi je krasna slika…

2. RADOST

Vesela sam i glasna. U svemu nađem nešto dobro. Mislim da nam radosti svima nedostaje. Veseliti se malim stvarima, smijati se, glupirati se – to je genijalan recept za borbu protiv sivila i malodušnosti. Uz to, radost je zarazna.

3. OSMIJEH

Često to radim: hodajući gradom osmjehnem se svakome tko mi dolazi u susret. Nemate pojma koliko osmijeh izmijeni lice čovjeka i kako u trenu učini da stranci više nisu stranci.

4. ČITANJE

Nastojim dan započeti i završiti uz knjigu. Knjige su riznica nevjerojatnih znanja i iskustava. A na dohvat su nam ruke…

Mirna Medaković Stepinac najbolje se opušta uz jedan pomalo zaboravljen, ali koristan hobi

5. NE GLEDAM VIJESTI, NE ČITAM PORTALE

Škodi zdravlju! Sve važno što trebam saznati na ovaj ili onaj način dođe do mene.

6. PUTOVANJA

Maknuti se iz svakodnevice, vidjeti nešto novo, susresti drugačije navike, probati neobična jela, stvarati prijatelje na svim geografskim širinama. Treba li posebno napominjati koliko je to važno i korisno?

7. ČAŠA VINA NA KRAJU DANA

Nisam baš od alkohola, pijem samo vino. I to tek navečer, kad su sve obaveze riješene i dan ide svom kraju. Čaša vina i dobra knjiga idealni su spoj za smiriti tijelo i um pred počinak.

8. RADIM ONO ŠTO ME VESELI

Znam, zvuči utopijski, ali život je stvarno krhak i kratak. Čemu ga trošiti na ono što nas unervozi ili razbolijeva? Energiju usmjeravam na stvari koje me raduju, čine me kreativnom, entuzijastičnom i sretnom.

10 zdravih navika Mirjane Mikulec: Prevencija je iznimno bitna i redovito kontroliram svoje zdravlje

9. OKUPLJAM DOBRE LJUDE I OTPUŠTAM ONE DRUGE

Vezano čvrsto uz točku 8. Ne dam da mi vrijeme, energiju i život crpe “pijavice”. Družim se s ljudima koji su “na istoj valnoj duljini”. Koji šire pozitivu i radost oko sebe. Ne sekiram se oko onoga što se ne da promijeniti. Naučila sam reći “ne” i otpustiti ljude koji su odlučili otići. Nije do mene, do njih je.

10. UŽIVAM U ŽIVOTU

Život je, ljudi moji, divan! Uživam u suncu, djeci, igri, landranju, stvaranju, sjedenju na travi, gledanju u more, uspjesima mojih prijatelja, druženjima, pjevanju na sav glas, dobroj hrani, novim idejama…

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo