Psiha

Psiha

Krumpir, japanke, igračke… 10 predmeta koje bez problema možete prati u perilici za posuđe

Shutterstock

Samo zato što se zove perilica suđa, ne znači da u nju ne može stati puno više od tanjura…

1. Japanke

Japanke i gumene čizme možete bez problema staviti u perilicu, a savjet je da stavite na donju rešetku čizme, a gornju japanke.

2. Četke za kosu

Važno je očistiti četke svakih nekoliko mjeseci kako bi se spriječilo nakupljanje bakterija. Iako ih možete očistiti ručno, možete ih staviti i u perilicu, ali svakako na niskoj temperaturi.

3. Igračke

Bilo da se radi o igračkama za djecu ili ljubimca, bilo kakvu plastiku koja ne radi na baterije možete staviti u perilicu. Nakon pranja morate te predmete osušiti.

5 stvari koje morate baciti odmah iz ormara ako želite zaštititi zdravlje

4. Toaletne torbice

Ako često putujete sigurno imate i toaletnu torbicu, koja se savim sigurno prlja. Stavite ju slobodno u perilicu, a nakon pranja će izgledati kao nova.

5. Kuhinjske spužve

Ne zaboravite ih čistiti i to često. Postoji nekoliko načina kako ih dezinficirati ali sigurno je najlakše staviti ih u perilicu zajedno sa posuđem.

6. Predmeti za osobnu higijenu

Ako se ne sjećate kada ste kupili četkicu za zube, sigurno se ne sjećate kada ste ju zadnji put oprali. Slobodno ju stavite u perilicu i nastavite koristiti.

7. Spužve za pranje tijela

Ako ih koristite svakodnevno ne zaboravite da i one trebaju dubinsko čišćenje. Na sreću i njih možete staviti u perilicu i bit će čišće nego da ste ih prali u perilici za rublje.

8. Ladice iz hladnjaka

Svi znamo da su uvijek puno mrvica i krugova od tekučina, a ponekad se može radi njih širiti i neugodan miris hladnjakom. Izvadite ladice i police te ih slobodno stavite u perilicu za posuđe.

Ovih 9 predmeta donosi nesreću i nije ih najpametnije imati u domu (barem prema feng shuiju)

9. Posude za sapun

Ako ste ikada probali znate koliko ih je teško čistiti. kako biste izbjegli muku, jednostavno ih stavite u perilicu i sigurno će biti puno čišće nego kada ih perete ručno.

10. Krumpir

Bizarno ali istinito! Operite ih tako da ih stavite u perilicu ali bez ikakvih dodataka. Na žalost, još uvijek morate sami oguliti koru…

A. A.

Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo