Psiha

Psiha

Neobične navike Vlahe Arbulića koje bi mogle koristiti i vama: Prvih sat vremena u danu šuti, a iza 17 sati ne jede

Foto: Goran Čižmešija

Glazbenik Vlaho Arbulić uvijek traži ono dobro u ljudima te smatra da je naše viđenje drugih odraz onog što nosimo u sebi

1. SAT VREMENA ŠUTNJE

Prvih sat vremena u danu provedem u šutnji bez mobitela i ikakve komunikacije, sam sa svojim mislima. Zato ustajem rano i taj prvi sat najčešće provedem u tjelovježbi, što nas vodi do broja 2 na ovom popisu.

2. REDOVAN TRENING

Kad kažem redovan, zbilja ga smatram rutinom bez iznimke. Trening mi nikada nije bio sredstvo za estetske ciljeve, zato u mojoj disciplini nema razlike tijekom godine, nema priprema za ljeto i sličnih obrazaca. Treninzi i fizičke aktivnosti sastavni su dio mog života praktički od rođenja pa je trening puka potreba mom nemirnom duhu i tijelu. Spomenuo bih i istezanje – iznimno bitan dio treninga za koji priznajem da nisam uvijek bio discipliniran. Ali godine dolaze i treba spriječiti eventualne ozljede i zadržati mobilnost.

3. VRIJEME S OBITELJI

Najčarobniji dio dana, ono kad ne znaš izraziti zahvalnost za ono što imaš pod svojim krovom. Ovo vrijeme također nastojimo provesti bez distrakcija ikakvih ekrana.

4. VEČERNJI POST

Nastojim ne jesti navečer. Idealnim mi se pokazala večera oko 17-18 sati. Danas postoje razni trendovi u prehrani, a ovakva večera nije sastavni dio niti jedne dijete, već proizlazi iz mog osobnog iskustva i reakcije tijela.

5. MOLITVA S LUCOM PRED SPAVANJE

To je naš mali ritual od njezina prvog dana. Najljepši način za iskazati zahvalnost za sve što imamo i prepustiti u Božje ruke sve što dolazi.

Tatjana Jurić: Nikada nisam bila na teškim dijetama. Ako želim kolač, priuštim si ga, baš kao i red čokolade više

6. GLAZBA

Glazba mi je i posao pa mi je jako bitno da uspijem odvojiti nešto vremena za iskrenu i sirovu inspiraciju nevezanu za ikakve projekte koje trenutačno radim.

7. DOMAĆA HRANA

Hranim se raznoliko i sva hrana koju nabavljam je iz organskog ili domaćeg uzgoja.

8. INTIMA

Ne vidim da ljudi baš pišu o ovome, ali to je jako bitan faktor tjelesnog zdravlja i zdravlja svakog odnosa. Odvojite vrijeme za intimu sa svojim partnerom. Intima dolazi u raznim oblicima i ne smije je se zanemariti neovisno o poslu, dobi i djeci.

9. RAZGOVOR S MAJKOM

Svaki dan nastojim se čuti s mamom. Poseban je osjećaj tih par minuta biti dijete uz sve obveze odraslog čovjeka. Mama je, uz najboljeg prijatelja, najjača poveznica koju imam s iskonskim sobom i referencija za životni put.

10. RAZUMIJEVANJE ZA LJUDE

Nastojim uvijek vraćati fokus na dobro u ljudima. Svakodnevno se susrećemo s neslaganjima i nepravdom. Naučio sam da način na koji gledamo na ljude i na koji način interpretiramo njihova djela, i dobra i loša, je odraz nas samih.

Popularni lovac otkrio životne navike: Nikada ne odgađa stvari, a najugodnije spava na 15 stupnjeva

Foto: Goran Čižmešija

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo