Psiha

Psiha

Odmorite se uz dobru knjigu – od korisnih priručnika do fantastičnih romana

Čitanje je uvijek dobra ideja, posebno za hladnijih dana, a lista bestselera nikada nije bila atraktivnija.

Baršunasta bijaše noć

Od autorice uspješnice “Meksički roman strave” stigao je vrhunski noir prožet daškom podzemlja Meksika 1970-ih. “Baršunasta bijaše noć” u prijevodu Marina Popovića, oduševila je kritiku i publiku s obje strane Atlantika, što potvrđuju brojne nagrade i nominacije za najbolju knjigu u kategoriji kriminalističkih romana (Los Angeles Times i Canada Reads).

Silvia Moreno-Garcia osvojila je svijet nakon što je 2020. godine objavila roman “Meksički roman strave”. Ova očaravajuća feministička verzija romana strave prodala se u više od pola milijuna primjeraka, a New Yorker, NPR, Washington Post, Book Page, Book Riot, AudioFile, Library Journal, Electric Lit, Vanity Fair i Marie Claire proglasili su ovu horor-poslasticu najboljom knjigom godine.

Nećete vjerovati što sve Vanja Horvat u jednom danu napravi za svoje zdravlje – svaka čast!

Mentalni restart

Kao klinička psihologinja, Dr. Nicole LePera nebrojeno se puta razočarala ograničenjima tradicionalne psihoterapije. Želeći učiniti više za svoje pacijente – kao i za sebe samu – odlučila je razviti ujedinjenu filozofiju mentalnog, tjelesnog i duhovnog zdravlja koja će ljude opremiti alatima iz različitih disciplina potrebnima za samoiscjeljenje. U knjizi “Mentalni restart”, ona predstavlja revolucionarni pristup liječenju koji koristi moć samog pojedinca pri stvaranju trajnih promjena, kao i vodič za aktivniji, autentičniji i radosniji život.

Čitam te kao knjigu

Roman “Čitam te kao knjigu” brzo se nakon izdavanja popeo na listu bestselera The New York Timesa, a čitatelje diljem svijeta oduševio je originalnom feel-good radnjom, živopisnim likovima i nevjerojatno duhovitim dijalozima.

“Čitam te kao knjigu” donosi priču o ambicioznoj književnoj agentici Nori koja pokušava preboljeti partnera koji ju je upravo ostavio zbog skromne i opuštene djevojke. Nora, kojoj su u životu na prvom mjestu klijenti, gradska vreva i fine stvari, na nagovor svoje sestre odlazi na ljetovanje u malo mjesto u Sjevernoj Karolini…

Odgajanje dobrih ljudi

Još jedna hit-knjiga koja stiže u knjižare ove jeseni dolazi iz područja odgoja i roditeljstva, a roditeljima će pomoći tamo gdje su najslabiji. Nijedan roditelj nije savršen, a u teškim ili stresnim trenucima možda reagirate kako ne biste htjeli, primjerice, vikanjem. Međutim, niste sami.

Knjiga “Odgajanje dobrih ljudi” vodič je za svjesno roditeljstvo koji će vam pomoći da ostanete smireni – čak i tijekom najgorih djetetovih izljeva bijesa – i odgovorite na njih konstruktivno i suosjećajno. Osim toga, naučit ćete sve što je potrebno za izgradnju odnosa s djetetom temeljenog na ljubavi i uzajamnom poštovanju.

Carica

Iz pera autorice povijesne fikcije Gigi Griffis u knjižare nam 27. rujna stiže “Carica” (The Empress). Ovo očaravajuće štivo o strastvenoj i iskrenoj ženi, o teškim izborima između srca i dužnosti, donosi priču o Elizabeti Bavarskoj, svima nam poznatoj pod imenom Sisi. Raskošna i slikovita, “Carica” je nevjerojatno suvremena priča o zaljubljivanju i pronalaženju vlastita unutarnjeg glasa začinjena tajnim šaputanjima na jastuku i dvorskim intrigama. Knjiga je nastala prema Netflixovoj seriji koju već možete gledati na ekranima.

Ova blaga zemlja

Nezaboravna priča iz vremena Velike depresije, o četvero siročadi koja plove niz rijeku Mississippi, na odiseji koja će im promijeniti živote. Nakon smrti roditelja Odie O’Banion smješten je u indijansku strukovnu školu u Lincolnu, okrutno mjesto na kojem je navukao na sebe mržnju ravnateljice. Uvjeren da je počinio strašan zločin, Odie je prisiljen na bijeg. Zajedno sa svojim bratom Albertom, najboljim prijateljem Mosesom i nesretnom malom Emmy otiskuje se niz veliki Mississippi…

Vjerovali ili ne, ali postoje tri horoskopska znaka koji vas mogu čitati kao knjigu!

Foto: Arhiva

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo