Psiha

Psiha

Što ubija seksualnu želju?

Ništa ne može brže ubiti vezu nego nizak libido.

Naime, zbog izostanka seksualne želje između dvoje ljudi s vremenom nestaje i jedna vrsta intime. Brojni su faktori zbog kojih libido nije na poželjnoj razini (duhovni, tjelesni, emotivni i psihički), a mi ćemo vam ih nabrojiti nekoliko.

1. Stres

Život je ovih dana postao izrazito stresan. Balansiranje obveza, što poslovnih što privatnih ostavlja malo mjesta za razvoj seksualne želje. Vječito crne misli i loša prehrana smanjit će vam libido. Okrenite leđa stresu: 5 tehnika opuštanja

2. Nedostatak sna

Manjak sna uzrokuje umor i nesanicu zbog čega vam se sigurno neće dati provoditi vruće trenutke među plahtama. Ako i pokušate voditi ljubav, nećete imati dovoljno energije za užitak. Spavajte kao beba!

3. Alkohol

Iako vam se ponekad čini da ste pod utjecajem alkohola seksualniji, stvarnost je upravo suprotna. Zbog alkohola određena osjetila otupe i nakon početnog entuzijazma, želja će vam u potpunosti opasti.

4. Loša prehrana

Zdrava prehrana igra veliku ulogu u životu i općem stanju organizma, jer kako se kaže “ono smo što jedemo”. Ako unosite loše namirnice u tijelo, osjećat ćete se bezvoljno, malaksalo i samim time nećete imati želju za ničim, a kamoli seksom. Oaberite nešto za sebe iz rubrike Jedi zdravo.

5. Testosteron

Ako vam je libido stalno nizak, bez obzira na način ishrane, umor i stres možda imate nizak nivo muškog hormona testosterona. Posjetite liječnika.

6. Roditeljstvo

Novorođenče u obitelji često zna uzeti svu pažnju, pa majke često zaborave da su seksualna bića. Bitno je u potpunosti ne upasti u roditeljsko raspoloženje te se ponekad prisjetiti kako ste prije svega žena, a tek onda majka.

7. Intima

Zbog načina života parovi često izgube vezu jedno s drugim, a samim time izostane i seks. Pokušajte se ponovno zbližiti, razgovarajte, družite se i mazite.

Izvor: She.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo