Psiha

Psiha

Jane Fonda otkriva kojim navikama duguje svoj savršen izgled

Photo: Billy Bennight/NEWSCOM/Pixsell

Ako vam je cilj uspostaviti savršenu rutinu kako bi postigli ili održali dobar izgled, tko je bolji uzor od ove glumačke ikone?

Jane Fonda danas ima 84 godine, a i dalje svojim besprijekornim izgledom plijeni pažnju. Nedavno je za magazin Glamour otkrila “Da mi je netko rekao da ću u ovim godinama i dalje raditi ovoliko koliko radim i da ću se osjećati dobro kako se osjećam, ne vjerujem da bih povjerovala. Nisam odustajala, trudila sam se biti bolja i nastaviti. I jesam”. 

Kako sve nas zanima koji to režim njoj pomaže da ostane zdrava i vitka, ona se kune u neke od životnih navika koje su joj pri tome pomogle. Otkriva što je u pitanju. 
“Pregled” dosadašnjeg života joj je pomogao da shvati što treba prihvatiti u ovom razdoblju života 

Fonda na Instagram profilu ima 1.8 milijuna pratitelja, a među njima su mnogi poznati ljudi. Priznaje kako nije imala određeni cilj u životu do svoje 30-te godine. “Ako ste znatiželjni, zdravi i otvoreni, ono što jeste i što trebate biti će samo doći. Ponekad je za to potrebno puno vremena”, otkrila je u intervjuu za Glamour. Živjela je ispunjen život i nikada nije prestala učiti. Kada je napunila 60 godina shvatila je da nema vremena za žaljenje,da to nije opcija i odlučila da će živjeti život punim plućima. Shvatila je koliko je važno cijeniti vrijeme koje imamo i kako je važno živjeti punim plućima. 

Naša poznata nutricionistica otkrila 10 zdravih navika koje uvijek slijedi – evo što jede i što izbjegava

“Tada sam mislila kako je vrijeme da istražim sebe, to bi bio “pregled” mog života. Upravo se tada promijenio način na koji doživljavam sebe i kako  želim živjeti ostatak života. Shvatila sam koliko je važno s pravom namjerom ići kroz život”, dodala je. 

Voli hodati, jogu, skijanje i trening snage 

Za Daily Mail je otkrila kako svakog dana hoda, vježba jogu i ljubiteljica je skijaškog trčanja te treninga snage. Podijelila je i svoje misli o aktivnom životu: “Nikada neću prestati… najvažnije je kretati se, biti aktivan. To je ono što stalno radim i to mi pomaže da ostanem jaka.”

Ističe važnost vježbanja – čak i ako imate 90 godina 

Može se reći da je prava glasnogovornica vježbanja, a njene riječi su prava inspiracija. Ističe da je važno biti aktivan čak i ako imate 90 godina. “Osobe koje u tim godinama vježbaju će živjeti dulje i imati kvalitetniji život”, izjavila je. 

Važno je biti neovisan i jak 

Kada je u pitanju neovisnost, ova zvijezda je i tu predvodnik, a njen mentalitet je nešto što bi se trebalo kopirati. Dodala je, “Možemo dozvoliti da nas netko i nešto drugo definira ili to možemo postići sami. Želim biti neovisna što dulje mogu. Želim sjediti na podu i igrati se s unucima. Želim sama nositi svoju prtljagu i da mi ne treba 15 minuta da izađem iz automobila”, izjavila je za magazin Express. 

10 zdravih navika koje mogu poboljšati i vaš život, ali samo je jedna ključ svega

Fonda se u ovim godinama osjeća mlađe nego kad je imala 20, a danas, kad ima 84 godine, izgleda toliko dobro i sretno da bismo trebali ozbiljno shvatiti njene savjete. “Kada starite, shvatite da je od najveće važnosti ostati zdrav i sretan ali i kritičan prema sebi. Godine su samo broj i možete biti jako stari u mojim godinama, ali isto tako jako mladi.”.

Kako održava tako mladolik izgled? Kao prvo, savjetuje da svoju znatiželju uvijek hranite tako da postavljate brojna pitanja i uvijek se treba čitati neko dobro štivo. Vjeruje u pozitivan stav u svim okolnostima. “Starijim osobama savjetujem da ako ostanu znatiželjni, dugo će biti mladi. Ja sam mlađa sad nego kad sam ima 20 godina.” Brine o sebi tako da puno spava, vježba i meditira 

Njene zdrave navike? Brigu o sebi vodi tako da spava 8 do 9 sati svake noći i da vježba. Meditira često, a obožava provoditi vrijeme u prirodi. 

Foto: Billy Bennight/NEWSCOM/Pixsell

Foto: Shutterstock

A. A:

 

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo