Jane Fonda otkriva kojim navikama duguje svoj savršen izgled

jane fonda

Ako vam je cilj uspostaviti savršenu rutinu kako bi postigli ili održali dobar izgled, tko je bolji uzor od ove glumačke ikone?

Jane Fonda danas ima 84 godine, a i dalje svojim besprijekornim izgledom plijeni pažnju. Nedavno je za magazin Glamour otkrila "Da mi je netko rekao da ću u ovim godinama i dalje raditi ovoliko koliko radim i da ću se osjećati dobro kako se osjećam, ne vjerujem da bih povjerovala. Nisam odustajala, trudila sam se biti bolja i nastaviti. I jesam". 

Kako sve nas zanima koji to režim njoj pomaže da ostane zdrava i vitka, ona se kune u neke od životnih navika koje su joj pri tome pomogle. Otkriva što je u pitanju. 
"Pregled" dosadašnjeg života joj je pomogao da shvati što treba prihvatiti u ovom razdoblju života 

Fonda na Instagram profilu ima 1.8 milijuna pratitelja, a među njima su mnogi poznati ljudi. Priznaje kako nije imala određeni cilj u životu do svoje 30-te godine. "Ako ste znatiželjni, zdravi i otvoreni, ono što jeste i što trebate biti će samo doći. Ponekad je za to potrebno puno vremena", otkrila je u intervjuu za Glamour. Živjela je ispunjen život i nikada nije prestala učiti. Kada je napunila 60 godina shvatila je da nema vremena za žaljenje,da to nije opcija i odlučila da će živjeti život punim plućima. Shvatila je koliko je važno cijeniti vrijeme koje imamo i kako je važno živjeti punim plućima. 

Naša poznata nutricionistica otkrila 10 zdravih navika koje uvijek slijedi - evo što jede i što izbjegava

"Tada sam mislila kako je vrijeme da istražim sebe, to bi bio "pregled" mog života. Upravo se tada promijenio način na koji doživljavam sebe i kako  želim živjeti ostatak života. Shvatila sam koliko je važno s pravom namjerom ići kroz život", dodala je. 

Voli hodati, jogu, skijanje i trening snage 

Za Daily Mail je otkrila kako svakog dana hoda, vježba jogu i ljubiteljica je skijaškog trčanja te treninga snage. Podijelila je i svoje misli o aktivnom životu: "Nikada neću prestati... najvažnije je kretati se, biti aktivan. To je ono što stalno radim i to mi pomaže da ostanem jaka."

Ističe važnost vježbanja – čak i ako imate 90 godina 

Može se reći da je prava glasnogovornica vježbanja, a njene riječi su prava inspiracija. Ističe da je važno biti aktivan čak i ako imate 90 godina. "Osobe koje u tim godinama vježbaju će živjeti dulje i imati kvalitetniji život", izjavila je. 

Važno je biti neovisan i jak 

Kada je u pitanju neovisnost, ova zvijezda je i tu predvodnik, a njen mentalitet je nešto što bi se trebalo kopirati. Dodala je, "Možemo dozvoliti da nas netko i nešto drugo definira ili to možemo postići sami. Želim biti neovisna što dulje mogu. Želim sjediti na podu i igrati se s unucima. Želim sama nositi svoju prtljagu i da mi ne treba 15 minuta da izađem iz automobila", izjavila je za magazin Express. 

10 zdravih navika koje mogu poboljšati i vaš život, ali samo je jedna ključ svega

Fonda se u ovim godinama osjeća mlađe nego kad je imala 20, a danas, kad ima 84 godine, izgleda toliko dobro i sretno da bismo trebali ozbiljno shvatiti njene savjete. "Kada starite, shvatite da je od najveće važnosti ostati zdrav i sretan ali i kritičan prema sebi. Godine su samo broj i možete biti jako stari u mojim godinama, ali isto tako jako mladi.".

Kako održava tako mladolik izgled? Kao prvo, savjetuje da svoju znatiželju uvijek hranite tako da postavljate brojna pitanja i uvijek se treba čitati neko dobro štivo. Vjeruje u pozitivan stav u svim okolnostima. "Starijim osobama savjetujem da ako ostanu znatiželjni, dugo će biti mladi. Ja sam mlađa sad nego kad sam ima 20 godina." Brine o sebi tako da puno spava, vježba i meditira 

Njene zdrave navike? Brigu o sebi vodi tako da spava 8 do 9 sati svake noći i da vježba. Meditira često, a obožava provoditi vrijeme u prirodi. 

Foto: Billy Bennight/NEWSCOM/Pixsell

Foto: Shutterstock

A. A:

 

 Prati nas na Viber Public Chatu!