Psiha

Psiha

Kako ostvariti snove ako ste nova majka?

Foto: Shutterstock

Majčinstvo je ostvarenje snova za mnoge žene za njih ne postoji ništa važnije od ljubavi prema obitelji pa su ​spremne žrtvovati i svoje snove.

Danas, kada ste ostvarili svoj veliki san i postali odgovorni za još jedan život sigurno se pitate kako dalje slijediti svoje snove?

Moguće je, ali morate zapamtiti ove tri stvari;

1. Čuvajte sebe

Nije se teško izgubiti u avanturi zvanoj majčinstvo, ipak je to malo stvorenje i dio vas i sve što joj treba možete joj priuštiti samo vi. Uz takvu odgovornost nije teško zaboraviti na svoje želje.

Naravno, potrebe vaše bebe su prioritet, ali ipak biste trebali napraviti popis svojih velikih želja – na papir ili neko vidljivo mjesto. To će vas svakodnevno podsjećati na činjenicu kako je briga o sebi jednako važna.

Kako biti dobra majka svom djetetu?

2. Promijenite mentalni sklop

Ako osjećate kao da ste zapeli u trenutku, promijenite način razmišljanja. Ako ste od onih koji smatraju kako se sve treba ostaviti postrani kako bi se pravilno brinulo o obitelji, možda ste uvjereni u neistinu. Neki su sposobni živjeti tako, ali ipak većina nas nije sretna što mora svoje snove i želje staviti na zadnje mjesto liste prioriteta.

Promijenite mentalni sklop, razmislite na koje sve načine možete ostvariti svoje snove u tom trenutku.

Kreativna vizualizacija: ostvarite sve svoje snove

3. Jednostavno krenite

Ponekad je potrebno samo krenuti ili nikad nećete… Razmislite u koje sve aktivnosti možete uključiti i svoje dijete na putu do ostvarenja snova, ili pronađite nekoga tko će vam pričuvati bebu dok radite na sebi. Možete trenirati za maraton dok imate dijete, ali najvažnije je poduzeti taj prvi korak. Krenite dok nije kasno.

A. A.

Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo