Parovi otkrivaju formulu za sretan brak: Ne zaboravite pravilo 2-2-2 - Ordinacija.hr
Psiha

Psiha

Parovi otkrivaju formulu za sretan brak: Ne zaboravite pravilo 2-2-2

Ovo pravilo uključuje zajedničke izlaske, vikende i putovanja.

Problemi u braku mogu biti jedan od glavnih izvora stresa i boli, ali što ako samo jednostavni pomaci mogu pomoći da se vaš odnos poboljša i za vas i za partnera? 

Upoznajte pravilo 2-2-2: Ideja je da odredite vrijeme za zajednički večernji izlazak svaka dva tjedna, jedan vikend svaka dva mjeseca provedete sami i jedan tjedan svake dvije godine. O ovom se pravili govorilo puno prije nekoliko godina, ali u zadnje se vrijeme često o njemu raspravlja na društvenim mrežama. 

“Mislim da je u pitanju odlična stvar, a tko god želi imati dobar brak mora provoditi vrijeme s partnerom”, navodi terapeutkinja Kimberly Hershenson. Bivši sportaš Anthony Trucks i njegova žena kažu kako su prakticirali ovo pravilo ali nisu niti znali da postoji dok im netko nije rekao za metodu. Ovaj par iz srednje škole se vjenčao, razveo te ponovo vjenčao. Kaže kako je važno postaviti kao prioritet to slobodno vrijeme za vas i partnera ako je cilj sretna i zdrava veza. 

Čarobne riječi koje vam mogu promijeniti i poboljšati život

“Bilo je to 2016. godine kada sam naletio na podatke koji govore o tome kako će zajedničko vrijeme par povezati. Ako ti je nešto prioritet, moraš se tome posvetiti“, dodaje te ističe kako on i supruga često imaju večeri za sebe kada će izaći i često putuju zajedno. 

“Ne želimo da se problemi nakupljaju, a da nemamo to vrijeme koje smo odvojili za sebe, lako bi se mogli izgubiti u rasporedu i na njih zaboraviti”, navodi.

Hershenson dodaje kako parovi koji dolaze kod nje na konzultacije i blizu su razvoda braka, često promjene mišljenje kada čuju za ovo pravilo i prihvate ga. 

“Ono im daje vremena da razgovaraju u shvate što drugi misli i što se događa u njihovim životima”, dodaje te napominje da se to vrijeme ne treba koristiti kako bi samo razgovarali o problemima već je to vrijeme za smijeh, zabavu i finu hranu. 

Ako vaši prijatelji ne rade ove stvari, to može štetiti zdravlju vašeg mozga

Trucks dodaje kako se nakon razvoda braka nadao da će jednom i on imati odnos o kakvom drugi govore, a sad ga ima i to s istom ženom od koje se razveo. 

Foto: Shutterstock

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo